Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Koronavirüs salgınıyla her alanda mücadele sürerken, vatandaşlar hem koronaya karşı hem de kış mevsimi nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren doğal besinleri tüketmeye yöneldi.  Ancak, Diyarbakır’da vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendiren ve metabolizmayı hızlandıran lahanayı pek tüketmiyor.  Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Eski Hal’de lahana satıcısı Osman Gedik, koronavirüs ve kış mevsiminde bağışıklığı güçlendiren lahanaya ilginin yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

 

“HÜCREYİ YENİLİYOR, METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR”

Lahananın bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer aldığına dikkat çeken Gedik,  "Bağışıklık sistemini içerdiği antioksidan, vitamin ve minerallerle güçlendiriyor. Lahana, A, C, K vitaminleri, potasyum ve magnezyum içeriyor. Hücreyi yeniliyor ve metabolizmayı hızlandırıyor.  Lahana adeta bağışıklık sistemi için vazgeçilmez doğal bir besindir.  Kabızlığı önlüyor. Adeta şifa deposu bir besindir lahana” dedi. 

 

“VATANDAŞLARI LAHANA TÜKETMEYE DAVET EDİYORUM”

Lahananın kilosunun 3 TL olduğunu belirten Gedik, “Lahana doğal bir ilaçtır. Çok zengin mineral ve vitaminler barındırıyor. Hem koronavirüs hem de bu kış mevsiminde tüketilmesi insan vücudunu oldukça dinç tutuyor. Bu lahanalarımız sarmalıktır, yani yemekliktir.  Turşuluk lahanaların zamanı geçti. Sarma lahanaların tadı ve lezzeti bir başkadır. Vatandaşları lahana tüketmeye davet ediyorum. Gerçekten lahananın faydası saymakla bitmez. Tam bir şifa kaynağıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim