Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Gazi Ortaokulu bahçesinin duvarında bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan yazılar ile duvar diplerinde ateş yakılmasına veliler tepki gösterdi. Yazıların silinmesi ya da duvarın boyanmasını isteyen veliler, eğitim yuvalarının her bakımdan temiz olması gerektiğini belirterek, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulundu.

 

YETKİLİLERE ÇAĞRI: YAZILAR SİLİNSİN

 Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Gazi Ortaokulu bahçesinin sokağa bakan duvarındaki yazı ve çizimler hem öğrenci velileri hem de mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılının 21Eylül itibariyle açılması ve koronavirüs salgını nedeniyle MEB'in belirlediği takvime göre çocuklarını okula gönderen veliler,  adeta yazı tahtasına dönen duvardaki yazı ve çizimlerin ile duvar diplerinde yakılan ateş küllerinin görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek, duvarın silinmesini ya da boyanarak güzel bir görünüme kavuşmasını istediler. Okul bahçesinin duvarındaki görüntü kirliliğine yol açan yazı ve çizimlerin çok rahatsız edici ve duvarın uzun zamandır bu şekilde olduğuna dikkat çeken öğrenci velileri, yetkilileri hem göreve hem de duyarlı olmaya davet etti.

 

 

OKUL DUVARI DİPLERİNDE ATEŞ YAKILIYOR

Veli ve mahalle sakinleri, aynı zamanda Gazi İlkokulu'nun da bulunduğu Gazi Ortaokulu bahçesindeki sokağa bakan duvar diplerinde akşamları ateş yakıldığı ve ateşin duvar ve etrafı kirlettiğini anlatarak bu duruma da sert tepki gösterdi.
Okul yöneticilerinin, sadece okulun içindeki temizlik ve hijyene değil aynı zamanda okulun çevresindeki her türlü temizliğe de önem vermesi ve bu konuda duyarlı olup sorumluluk taşıması gerektiğini dile getiren öğrenci velileri, "Çocuklarımızı okula götürürken her şeyden önce duvardaki yazılar, duvar diplerinde yakılan ateşin külleri gözümüze çarpıyor. Çocuklarımız, okulumuzun duvarı neden böyledir, hiç de hoş değil diye bize soruyorlar. Ama gerçekten de hoş bir görüntü değil. Görüntü kirliliği oluşturan bu yazı ve çizimlerin üzeri bir şekilde kapatılsın. Duvar diplerinde yakılan ateş de hem etrafı hem de okul duvarını kirletiyor. Buna da engel olunup, izin verilmesin. Bizler öğrenci velileri ve mahalle sakinleri olarak okullarımızın hem içi hem de dışının temiz olmasını istiyoruz. Çünkü okullar çocuklarımızın eğitim yuvasıdır. Eğitim yuvaları hiçbir zaman kirlenmemeli ve her zaman temiz tutulmalı. Başta İl ve İlçe Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere okul yöneticilerine çağrıda bulunup, sorun ve görüntü kirliliği oluşturan bu durumu bir an önce halletmelerini istiyoruz" dediler.

 

Editör: TE Bilisim