Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 'Sanata Destek Sağlığa Vefa' projesi kapsamında Sur ilçesindeki Fiskaya bölgesinde bulunan duvara Sanat Sokakta Sanatçıları tarafından koronavirüsle mücadele eden sağlıkçılar resmedildi. Daha önce Diyarbakır’ın Bağlar ve Sur ilçelerinde de benzer çalışmalar yaptıklarını hatırlatan  ‘Sanat Sokakta’ ekibinden Nazlı Ergen,  Covid-19’ ile mücadele eden sağlıkçılara destek ve moral olsun diye böyle renkli bir çalışmaya imza attıklarını dile getirdi.

 

 

“SAĞLIKÇILAR BURADAN GEÇTİKLERİNDE MUTLULUKLARINI GÖREBİLİYORUZ”

Daha önceden de Diyarbakır’ın Bağlar ve Sur ilçelerinde de yaptığı resimlere adından söz ettiren ‘Sanat Sokakta’ ekibinden Nazlı Ergen, yaptığı çalışmada Covid-19’u anlatmaktan çok, zor günler geçirdiğimiz bu günlerde daha olumlu bakmak adına renkli bir çalışma yaptığını söyledi.

Ergen, “Proje, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait.R esimde sağlık çalışanlarına teşekkür amaçlı bir çalışma oldu. Genellikle çalışma içerisinde Covid-19 anlatmak değil de, daha renkli ve daha olumlu bakabilmek için olumsuzluklara odaklanmadan, aslında sağlık çalışanlarına da moral olsun diye düşünüldü. Bizlerde dikkat ettiyseniz sağlıkçı kıyafetleri üzerimize giyerek aslında onların duygularına bir nevi ortak olmak adına burada çalışmamızı başlattık ve bu yolda üniversiteye giden, hastaneye giden bir yol olduğu için, burada oldukça sağlık çalışanı geçiyor, ambulanslar geçiyor ve her geçen sağlık çalışanı, ambulans korna çalıyorlar. Bu şekilde de selamlaşıyoruz. Bu çalışmayla da inanıyorum ki güzel günleri göreceğiz. Çünkü olumlu bakmakla yapıyoruz bu çalışmayı. Bizim burayı tercih etmemizdeki amaç, sağlık çalışanlarının sık sık kullandığı bir yol. Buradan geçtiklerinde mutluluklarını görebiliyoruz. Arabanın içerisinde selam veriyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Onlar böyle yaptıklarında bizlerde çok mutlu oluyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim