Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan Bağlar Gençlik Merkezi’nde ücretsiz olarak bir ay sürecek olan İşaret Dili Kursu açıldı. Hafta içi 5 gün, saat 11.00 ile 16.00 aralarında eğitime gelen kursiyerlere kursun sonunda MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) onaylı sertifikaları kendilerine teslim edilecek.

 

“AMACIMIZ İŞİTME ENGELLİLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAK”

Pandemi kuralları doğrultusunda hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde ders verildiğini söyleyen Bağlar Gençlik Merkezi İşaret Dili hocası Bilge Bilge, “Kursumuzun amacı işitme engellileri topluma kazandırmak, onlara yardımcı olmak, belli bir seviyeye geldikten sonra hem özel, hem de kamu kurum ve kuruluşlarında bu belgeyi alarak faydalanmak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak, ayrıca işitme engellileri toplumsal düzeye getirmek, onları insanlarla iletişimini kolaylaştırmaktır. Kursumuz Bağlar Gençlik Merkezi’nde hafta içi 5 gün, 1 ay olmak kaydıyla saat 11.00 ile 16.00 arasında eğitimlerini vermektedir. Herkesi, başta Diyarbakır ve Bağlar halkı olmak üzere bütün vatandaşlarımızı Gençlik Merkezi’mizde İşaret Dili Kursu’na bekliyoruz. Çünkü kayıtlarımız halen devam etmektedir.” dedi.

 

“BİZ SINIFTA BİR AİLE GİBİYİZ”

Hem kursiyer arkadaşlarıyla, hem de öğretmenleriyle eğlenceli vakitler geçirdiklerini belirten Bağlar Gençlik Merkezi İşaret Dili Kursu’nda bulunan Kursiyer Yasemin Kürmancı, “Üniversite öğrencisiyim ve pandemi sebebiyle üniversitelerin kapanması nedeniyle boş zamanlarımı değerlendirmek amacıyla İşaret Dili Kursu’na başvurdum. Bağlar Gençlik Merkezi’nde bir aylık süreç içerisinde İşaret Dili eğitimi alacağım. Kursumuz pandemi şartlarına uygundur. Her geldiğimizde dezenfektan kullanıyoruz. Sağlık açısından hiçbir kaygı duymazsınız ve biz sınıfta bir aile gibiyiz.” diye aktardı.  

Editör: TE Bilisim