Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, kentteki sorunları işsizlik, ekonomide adaletsizlik, turizmin gelişmemesi ve uyuşturucu olmak üzere 4 ana başlıkta topladı. Kentte yeni bir oluşum yaratacaklarını belirten Erdem, “2021 yılını Diyarbakır yılı olarak ilan ettik. Burada önceliğimiz siyaset değil hizmettir. Kentin sorunlarına çözüm bulacağız. Diyarbakır’da siyasi parti olarak varlığını sürdüren, STK’lar, kanaat önderlerimiz ve Valiliğimiz olsun yani Diyarbakır’da söz sahibi kim varsa hepsinin bir araya gelerek bu projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. ” dedi.  

 

 

 

1) Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Ali Erdem:  1986 Diyarbakır Sur ilçesinde doğdum. 2008’de Adıyaman Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölümünü bitirdim. 4-5 yıla yakın emlak konutlarında saha şefliği yaptım. Şuan inşaat sektöründe devam ediyorum. Aynı zamanda ulusal bir marketin mimarlık firmasını da yapıyorum. 

 

“DİYARBAKIR’DA 9 İLÇEMİZİN KONGRESİNİ 1 GÜNDE YAPTIK”

2) Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanlığının çalışmaları nelerdir?

Ali Erdem: 23 Kasım 2018 tarihinde Yeniden Refah Partisini bütün Türkiye’de teşkilat olarak kurduk. Diyarbakır il başkanlığı da 18 Kasım 2019’da kuruldu. İlk kurulduğu zamanlarda teşkilat başkanıydım. 12 ilçemizi kuruduk. 9 ilçemizin kongresini 1 günde yaptık. Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu düşünüyorum.  AKP 6 ilçeyi bir günde yaparken biz 9 ilçemizi bir günde yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Halk neslinde Diyarbakır’da Yeniden Refah Partisinin geçmişten gelen bir sempatisi var, buda bizim için bir avantajdır. İlçelerimize gittiğimizde esnaflarımızın hiç birinde 1 defa da olsun ters bir tepki almadık. Esnaf haklı olarak bazen tepki göstere biliyor ama bize hiç olmadı. Çünkü bizim geçmişte yaptıklarımız bellidir. İnşallah da biz Diyarbakır halkı içinde çok ciddi projelerimiz var. Hedefimiz 2020 sonuna kadar kalan 5 ilçemizin de kongresini yapıp seçime hazır hale gelmektir.   

 

“5 BİNE YAKIN ÜYEMİZ VAR”

Yaklaşık bir yıl olmasına rağmen yaklaşık 5 bine yakın üyemiz var. Bu üyelerimizin maalesef üyelerimiz yüzde 30-40’ı başka partilere üye ama biz bu arkadaşlarımıza dönüş yaptığımızda aslında diğer partilere üye olmadığını yani başkaları tarafından üye olduklarını söylüyorlar. Bu sorunu çözeceğiz inşallah.

 

“DİYARBAKIR’DA 572 AİLEYE YARDIMDA BULUNDUK”

Pandemi sürecinde Bayram ve Ramazan geçti. Biz Yeniden Refah Partisi olarak Diyarbakır’da 572 aileye yardımda bulunduk. Yardımları yaparken de hiçbir sınıf ayırt etmeden ihtiyaç sahipleri kimse biz onlara yetiştik.

 

“DİYARBAKIR HALKININ 4 TEMEL SORUNLARI VAR”

3) Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanlığının Diyarbakır hedefleri nelerdir?

Ali Erdem: Elbette ki Diyarbakır’da birinci parti olmak istiyoruz. Diyarbakır halkının 4 temel sorunları var. 1. İşsizlik, 2. Ekonomide adalet, 3. Diyarbakır’ın elinde olan turizmin bir türlü istenildiği yere getirilememesi, 4. Diyarbakır’ın gençliğinin Türkiye’nin oranına göre çok daha fazla uyuşturucuya bulaşmış olup gençliğinin başka yere çekilmesi ve tabi bunlar hepsi birbirine bağlantılı olan şeylerdir. Uyuşturucuya kullanan birini kurtarmak tedavi etmekle bitmez ona çalışma imkanı da sunulması gerekiyor.

 

“BİZ 2021 YILINI DİYARBAKIR YILI İLAN ETTİK”

Biz Diyarbakır’da bayramdan önce yerel ve ulusal medyayla kahvaltı da buluşarak bunları açıklamıştık. Biz 2021 yılını Diyarbakır yılı ilan ederek, ekonomi ve turizm başta olarak bunların üzerine giderek istenilen seviyeye getirebilmek. Elbette projelerimiz var ama bu projelerin hayata geçmesi için Diyarbakır’da söz sahibi herkesle birlikte çalışmamamız lazım. Diyarbakır’da siyasi parti olarak varlığını sürdüren, STK’lar, kanaat önderlerimiz ve Valiliğimiz olsun yani Diyarbakır’da söz sahibi kim varsa hepsinin bir araya gelerek bu projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor.

 

“BU SORUNLARA ÇÖZÜM BULDUKTAN SONRA BİZ SİYASİ PARTİ OLURUZ”

Biz bunu yaparken Yeniden Refah Partisi olarak yola çıkıyoruz ama biz bir siyasi partiden çok Diyarbakır’ın sorunlarına çözüm arıyoruz. Bu sorunlara çözüm bulduktan sonra biz siyasi parti oluruz. Seçim zamanı herkes gelip insanlara vaatler verir. Seçim bittikten sonra kazanan da kaybeden de gelmiyor. Biz bugün herhangi bir seçim yokken biz Diyarbakır için buna varız diyoruz. Bu yükün altına biz elimizi koyarız diyoruz. Biz bunu bayramdan önce söyledik ve eylemimiz de oldu. Bütün siyasi partilerle görüşmeye başladık. Bütün partilerimizi bitirdikten sonra STK’larımıza ve sonraki hedefimiz kanaat önderlerimizdir. Tabi bunlar hepsi valiliğimizin denetimimizde olması gerekiyor. Çünkü son güç valiliktir. Bu bir siyasi hareket değildir. Bu toplumun sorunudur ve herkesin olması lazım. Şuana kadar gittiğimiz partilerde olumsuz bir yanıt almadık. Hepsi de biz varız, Diyarbakır için ne gerekiyorsa biz de yaparız diyorlar.

 

“SON ZAMANLARDA TÜRKİYE SİYASETİNDE BİR KUTUPLAŞMA VAR”

Bunu Erbakan Hocamızın kültüründen gelen Yeniden Refah Partisinin yapması ayrı bir güzellik taşıyor. Son zamanlarda Türkiye siyasetinde bir kutuplaşma var. Hocamızın döneminde kibar bir dil ve nezaket vardı. İnşallah bizde bu dillen Diyarbakır’da yeni bir oluşum yaratarak hem Türkiye’deki siyasete nezaket getiririz hem de Diyarbakır’da var olan sorunlara bir çözüm arayarak güzel bir ortam hazırlamayı düşünüyoruz. İnşallah da bu konuda Diyarbakırlıyım diyen herkesi bundan geri kalmaz diye düşünüyorum. Profesöründen tutun kanaat önderine kadar valiliğinde müftülüğüne kadar herkesi bekliyoruz.   

 

“SADECE 1 YIL DİYARBAKIR İNSANI OLMAK BAŞKA BİR ŞEY YOK”

4) Son olarak eklemek istediğiniz?

Ali Erdem: Diyarbakır halkı hak ettiği yerde değildir. Bu Diyarbakır tabiriyle insanın zoruna gidiyor. Bizim Diyarbakır için acilen bir araya gelmemiz gerekiyor. Ortak bir karar alıp Diyarbakır halkı için ne yapabileceğimizi konuşmamız gerekiyor. Diyarbakır halkının refahı, geleceği, geçlerimiz, turizm olması gerektiğinde çok alt seviyelerde ve biz bunları nasıl istediğimiz seviyelere getirebileceğimizi konuşarak ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor. Siyaseti bir kenara bırakarak, Türkiye’nin içinde bulunduğu kutuplaşmayı bir tarafa bırakarak Diyarbakır için biz ne yapabiliriz? Sadece 1 yıl Diyarbakır insanı olmak başka bir şey yok. Önce biz kendi evimizin ateşini söndürdükten sonra komşumuza bakabiliriz. Şuan kendi evimiz yanıyor. Biz inşallah en yakın zamanda bir araya gelerek Diyarbakır’ı hak ettiği yere getireceğiz inşallah.

Editör: TE Bilisim