Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da aktif olarak çalışmalar yapan Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, Diyarbakırlı 40 doğa aktivisti ile birlikte bir araya gelerek her hafta sonu başta Hevsel, Hassuni Mağaraları, Ergani İlçesinin tarihi alanları, Eğil İlçesinin önemli bölgeleri ve Silvan İlçesi’nin tarihi Malabadi Köprüsü’nde etkinlikler düzenleyerek 2023 Turizm Master Eylem Planı’na dikkat çekiyorlar. Doğa yürüyüşü ile hafta sonunu renkli ve güzel geçirmek istediklerini belirten Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, aynı zamanda kültürel mirasa da dikkat çektiklerini belirtti. Diyarbakır’ın birçok katılımcısıyla kültürel mirasın korunmasının yanı sıra, cazibe merkezi olması ve buna bağlı birçok projelerle yaşam bulmasını istediklerini anlatan Alioğlu, “Geçen haftalarda Hevsel Bahçeleri’ne 90, Ergani İlçesi’nin ise tarihi ve otantik bölgelerine 70 kişiyle gitmiştik. Bugün ise 40 kişiyle Silvan İlçesinin Malabadi Köprüsü ile tarihi görünümüyle önem arz eden Hassuni Mağaraları’na gittik. Tüm çalışmalarımızı ise 2023 Turizm Master Eylem Planı kapsamında 5 turizm alanı seçilen ve bunlardan bizleri kapsayan 3 bölüm olan Kültür, Bisiklet ve İnanç Turizmi için yapıyoruz.” dedi.

 

 

“BU GÜZELLİKLERİN ÜLKEDE TANINMASI İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK İSTİYORUZ”

Diyarbakır’ın tarihi ve doğa güzelliklerinin bir arada bulunduran Silvan İlçesi’nin Malabadi Köprüsü ve Hassuni Mağaraları’nın tarihe ışık tutma yolunda da önemli aşamalar kat ettiğini söyleyen Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, “Böyle olunca da Mezopotamya topraklarında ve Anadolu Uygarlıkları’nın yaşadığı bu güzelliklerin başta bölge halkı olmak üzere, tüm ülkede tanınması ve iyileştirmelerle cazibe merkezi olması yönünde elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Ayrıca bir takım çalışma ve projelerle sürekli gündeme getirdiğimiz gerek bisiklet, gerek ise yürüyüş rotalarıyla halkın rahatça gezebileceği ve güzel vakit geçireceği yerler olmasını istiyoruz. Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde uzunca bulunan doğa alanlardaki yürüyüş rotaları gibi, Roma ve antik yolları oluşturabilecek cazibe merkezlerini çevirebilir, dönüştürebiliriz.” diye ekledi.

 

“DAHA YAŞANILIR VE TEMİZ BİR DOĞA İÇİN MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ”

Diyarbakır’da azımsanmayacak ölçüde uzunca yollar oluşturulabilecek ve bölgeleri birbirine bağlayabilecek çok güzel parkurların mevcut olduğunu aktaran Ali Alioğlu, “İnsanlara bu yollar hakkında teknik bilgiler vererek, gelişmesine katkı sunabiliriz. Bizler her etkinliğimizde bu bölgelerin bilinirliğinin artmasını ve yol haritalarının oluşturulması adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yetkililerin de dikkatini çekerek, gerekli iş birliğine girmek için adımlar atıyoruz. Gerek Valilik, gerekse de ilgili kaymakamlıklarla yapılan çalışmalarla daha güzel, daha yaşanılır ve temiz bir doğa için mücadelemizi veriyoruz. Bu anlamlı çalışma için başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu, Silvan Kaymakamlığı’na ve Belediye Başkan Vekili Sayın Murat Öztürk'e ve Hassuni Mağaraları Koruma Yaşatma Girişimi Sorumlusu Aslan Bakır'a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim