Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Valilik tarafından kurulan Kadın Girişimci Kooperatifi’nde bir araya gelen kadınlar, gördükleri eğitimlerle sunmuş oldukları el sanat figürleriyle hem seslerini duyurmaya, hem de kente ekonomik destek sağlamaya çalışıyorlar. Yaptıkları el sanatlarıyla ürünlerini satarak harçlıklarını çıkaran ve ailelerine maddi destekte bulunan, mevsimlik durumlara göre ürünlerini pazarlamaya çalışan kadınlar, kurulan sanat evinde hem çocuklarına bakıyorlar, hem de öğrendikleri farklı yemek çeşitleriyle kendilerini geliştiriyorlar.

 

“GİRİŞİMCİ KADINLARI SAĞLIKLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Yaptıkları ürünlerde yoğurt, tereyağı, süt, üzüm, kesme, sucuk ve mevsime göre ürünleri ürettiklerini aktaran eğitmen Barış Ataş, “Girişimci kadınları, topluma, yaşama ve dünyaya yetenekleri, ustalıkları ile yetiştirip gelecekte topluma sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz.” diye anlattı.

 

“ONLARA MADDİ VE MANEVİ DESTEK SUNMAK İSTİYORUZ”

Hani Kadın Girişimci Kooperatifi’nin asıl amaçlarının ise bölgede bulunan gençleri kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu söyleyen aşçı Canan Beşer, “sokaktaki zorlu yaşamlardan arındırarak onlara maddi ve manevi destek sunmak istiyoruz. Kadın Girişimci Kooperatifi Valilik tarafından her ilçede birer adet oluşturuldu.” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim