Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır'da, çocukların rahatça oynayıp zaman geçirdikleri oyun parkları, kendini bilmez hırsızların yeni hedefi oldu. Kentteki birçok parkta olduğu gibi merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Yaradanakul Caddesi'ndeki Gülhane Parkı'na dadanan kendini bilmez hırsızlar; çocukların fiziksel becerilerini geliştirmesi için eğlenceli vakit geçirdiği parkın içindeki alet ve oyuncakları çaldı. Yaklaşık 3 ay önce Yenişehir ilçe belediyesi tarafından içindeki alet ve oyuncakların ile park alanındaki zeminin yenilendiği Gülhane Park'ına gelen çocuklar oynayacak bir şey bulamayınca evlerine gitmek zorunda kalıyor.

 

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEPKİ

Parkın içindeki tahterevalli, salıncak, kaydırağa çıkmayı sağlayan merdiven, korkuluklar ve çeşitli oyuncakları çalan hırsızlara tepki gösteren mahalle sakinleri, "Bu parkımızdaki alet ve oyuncaklar yine birkaç sene önce hırsızlar tarafından çalınmış ve bu nedenle kaç yıldır çocuklar burada oyun oynayamıyordu. Ama sağ olsun ilçe belediyemiz yaklaşık 3 ay önce bu parka yeniden gereken tüm alet ve oyuncakları getirdi ve söz konusu parkı çocuklarımızın güzel ve eğlenceli vakit geçirmesi için hizmetine sundu. İlçe belediyemize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 

“BÜYÜKLERİN YÖNLENDİRİLMESİYLE BU ALETLER ÇALINIYOR”

Parkın yenilenmesinden bir ay sonra hırsızların akşamları parka dadanıp her gün bir parça çaldığını dile getiren mahalle sakinleri, "Parkın yenilenmesinin ardından çocuklar oynamak için adeta buraya akın ettiler. Her gün eğlenip güzel zaman geçirdiler.  Ancak ilerleyen zamanlarda parkın içindeki alet ve oyuncaklar hem eksiliyor hem de büyük zarar görüyordu. Özellikle de yenilenmesinden bir ay sonra parkın içindeki birçok parça çalındı. Çocuklarımız artık parkta ne ile oynayacaklarını bilemiyor. Oynanacak hiçbir şey nerdeyse kalmadı. Salıncakları, tahterevalliler ve kaydırağa çıkmayı sağlayan merdiveni bile çalmışlar. Çocukların düşmemesi için monte edilen korkulukları dahi çalmışlar. Büyüklerin yönlendirilmesiyle bu aletler çalınıyor yoksa bir çocuk gelip vidaları söküp asla götüremez. Çünkü gücü yetmez bunları yapmaya. Gerçekten pes, çok şaşırdık, bu kadar duyarsızlık olmaz! Yazıklar olsun bunu yapanlara! Çocukların oyuncaklarını çalmak, oyun alanlarına zarar vermek de ne demek. Sizin hiç mi çocuğunuz yok hiç mi gelip burada oyun oynamıyor?"diyerek hırsızlara sert tepki gösterdiler.

 

“ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK BİR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA”

Kaydırakta kaymak için çıkılan merdivenin çalınmasıyla çocukların büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını belirten mahalleliler, şöyle konuştu:

"Çocukların kaydıraklarda kayması için çıktıkları merdiveni çaldılar. Kaymak isteyen çocuklar artık üst üste koydukları taşlara çıkarak gelip kayıyorlar. Tabi bu da çok tehlikeli bir durum. Geçenlerde bir çocuk öyle yapınca düşüp dişini kırmış ve çenesini incitmişti. Ağzı kanlar içinde kalmıştı. Korkuluk da yok zaten. Buraya oynamaya gelen çocukların can güvenliği kalmadı artık. Bizler çocuklarımıza bir şeyler olur diye çok korkuyoruz. Buradaki aletleri çalanlara sesleniyoruz. Lütfen çaldıklarınızı getirin. Belediye çocuklar için yapıyor siz de götürüp çalıyorsunuz. Mazgalları çalmanız yetmiyor şimdide çocukların oyun alanlarına göz diktiniz. Çok yanlış bir şey yapıyorsunuz. Yapmayın bunu. Yetkililer bu hırsızlara engel olsun ve belediyemizden parkımızın yeniden yapılmasını istiyoruz."

Editör: TE Bilisim