Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Ayrıca kentsel dönüşümde vatandaşlarda mağduriyet endişelerinin olduğunu ancak projenin tam netleşmediği için kimsenin endişe etmemesi konusunda uyarılarda bulunan muhtar Altun,“Proje net belli olsun, şimdi biz baştan kötü düşünmeyelim, iyisini düşünüyoruz. Biz iyisini de hak ediyoruz. İnşallah iyi bir şeyin ortaya çıkacağına inanıyoruz”dedi. 

 

Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile de istişarede olduğunu belirten Altun, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun da kendisiyle görüşeceğini söyleyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek heyetle de beraber çalışarak güzel bir Kaynartepe için çalışacağını belirtti.

 

“TABİ BİZİM İNSANLARIMIZI KORKUTTU, HENÜZ BAŞTA OLDUĞU İÇİN”

Kaynartepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm nasıl olacak?

İlhami Altun: Yeni başladı güzel bir şey olur. Bizi sevindirdi gerçeği söylemek gerekirse. Tabi bizim insanlarımızı korkuttu, henüz başta olduğu için. Ne olacak, biz nereye gideceğiz? Ama öyle bir şey yok. İnşallah TOKİ güzel bir konut ortaya çıkartacak. Güzel bir yerleşim olacak. İnsanlarımızın çoğu da yerinde kalmak istiyorlar. Tabi ki Kaynartepe çoktan bunu hak etmişti. Çünkü Kaynartepe’nin çarpık sokakları var, dar sokakları var. Ambulans olsun, itfaiye olsun, emniyet olsun yetişemiyor ve giremiyor bazı acil durumlarda. Onun için burada güzel bir şeyin ortaya çıkacağına inanıyorum. 

 

“DİYARBAKIR’IN EN GÜZEL YERİ KAYNARTEPE’DİR”

Kaynertepe’de sizce ne değişecek?

İlhami Altun: Eskisinden daha güzel şeyler ortaya çıkacak yani. Biz çocukların okumasından tut, insanların yaşamasına, sağlığına kadar iyi şeyler olacak yani. TOKİ yeni yerleşim yerini herkes istiyor. Bu insanlarımızın hakkıdır. Herkes temiz bir yerde oturmak istiyor. Şimdi Diyarbakır’ın en güzel yeri Kaynartepe’dir. Kaynartepe’de sağ olsun Cumhurbaşkanımızın desteğiyle inşallah güzel bir şeyin ortaya çıkacağına da inanıyoruz. Milletimiz biraz kendi hak hukukunda korkuyorlar. Ne kadar daire hakkımızı verecekler? Onlarda birkaç gün içinde belli olacak. Biz zaten belediye başkanımızla görüştük. O da tıpkı benim gibikimse mağdur olmayacak diyor. Tabi ortak çalışıyoruz bu konuda. Siz değerli basın arkadaşlarımızla birlikte güzel bir şeylerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. 

 

“BAŞTAN KÖTÜ DÜŞÜNMEYELİM, İYİSİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Kaynartepe’de mağduriyet olacağını düşünüyor musunuz?

İlhami Altun: Şu anda düşünmüyorum. Tam net belli olsun, şimdi biz baştan kötü düşünmeyelim, iyisini düşünüyoruz. Biz iyisini de hak ediyoruz. İnşallah iyi bir şeyin ortaya çıkacağına inanıyoruz.

 

“PROJE TAM NETLEŞMEDİ”

Projeye hakim misiniz, neler yapılabilecek?

İlhami Altun: Proje tam netleşmedi ama belediye başkanımızın söylediğine göre TOKİ olacak. Ancak kaç katlı olacağına dair bir bilgim yok. Hastane olacak, alışveriş merkezleri, yeşil alan, çocuk parkları olacak. 

 

“ÇÜNKÜ YERLEŞİM DEĞİŞTİĞİ ZAMAN, GÜZEL ŞEYLER ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN ONLAR DA KENDİ İŞİNE DÖNECEKLER”

Kaynartepe’nin uyuşturucu sorununda nasıl bir değişim olacak?

İlhami Altun: O zaten otomatikman kalkıyor. Gençlerimiz kötü uyuşturucuya düştüler. Keşke düşmeseydiler. İnancımız vardır onlar okumaya devam edeceklerdir. Onlara tasfiyede bulunuyorum, iyi bir şey değil. Onların sağlığından tut, ailesine kadar kötü bir şeydir uyuşturucu. Gençlere güveniyorum. İnşallah bırakırlar. Herkes kendi okumasına tekrar dönecektir. Çünkü yerleşim değiştiği zaman, güzel şeyler ortaya çıktığı zaman onlar da kendi işine dönecekler, okumasına verecekler, sağlığına bakacaklar. Daha güzel şeylerin ortaya çıkacağına inanıyorum.

 

“İNŞALLAH GÜZEL BİR ÇALIŞMAMIZ OLACAK BURADA”

Kentsel dönüşüm için size de danışıldı mı?

İlhami Altun: Şuana kadar belediye başkanımızla görüştük. Ancak diğer başka kurumlarda henüz benimle görüşmediler ama Vali beyimize güveniyoruz, kendileri daha yeni geldi. Zaten açıklamaları bulunmakta, muhtarla görüşülecek diye. Gelen bir heyet olursa biz de o heyetle eşlik edeceğiz ve onlara da destek olacağız. İnşallah güzel bir çalışmamız olacak burada. 

Editör: TE Bilisim