MÜCADELE HABER- Türkiye’deki birçok meslek dalında yaşanan sorun, Laboratuvar Teknolojisi Bölümü mezunlarını da vurdu. Laboratuvar Teknolojisi Bölümü Mezunları Platformu tarafından yapılan açıklamada, mezun sayıları çok fazla olmasına rağmen, yeterli kadronun verilmediği ifade edildi.

 

“SON 5 YILDA SADECE 23 KADRO AÇILDI”

Platform tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Laboratuvar Teknolojisi Bölümü olarak mezun sayımız çok fazla olmasına rağmen son 5 yılda sadece 23 kadro açıldı. Tarım ve Orman Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olmamıza rağmen atamaların çok az olması sorunuyla karşı karşıyayız. Bizler, 2 yıl boyunca mesleğimizin gerektirdiği eğitimleri alan bölüm mezunlarıyız. Fakat eğitimini alan kişiler olmamıza rağmen istihdamımız sağlanmamaktadır. Nasıl ki sağlık alanında laboratuvarlar varsa tarım, gümrük ve darphane alanında da laboratuvarlar bulunmaktadır. Mesleğimizin çalışma alanları geniş olmasına rağmen özel sektörde iş bulamıyoruz. Mesleğimizin atama alanları geniş olmasına rağmen bizlere hak edilen kadro verilmiyor.

 

“BİZLER İŞSİZ KALALIM DİYE ONCA YIL OKUMADIK”

Bizler işsiz kalalım diye onca yıl okumadık. Mağduriyetimizin giderilmesi için bölümümüze gereken önemin verilmesini istiyoruz. Atama sorunun çözülmesi için her yıl düzenli olarak kadro açılmasını talep ediyoruz. Haklı taleplerimiz için sesimizin duyulmasını istiyoruz.” Denildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim