Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

YEŞİLAY BAĞIMLILIĞIN HER TÜRLÜSÜYLE MÜCADELE EDİYOR

1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı ve Yeşilay Bölge Koordinatörü Muhammed Ay ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yesilay-bagimliligin-her-turlusuyle-mucadele-ediyor-101947.html

 

 

VALİ KARALOĞLU, “SUR'DA KAPANAN BÖLGEYİ AÇMAK İSTİYORUZ”

Vali Münir Karaloğlu TRT Kurdi'de katıldığı hafta sonu programında Diyarbakır'ın gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan ayıyla beraber Sur'da olaylar nedeniyle kapanan, kısmen halkın kullanımına kapalı olan bölgeyi açmak istiyoruz

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-vali-karaloglu-sur-da-kapanan-bolgeyi-acmak-istiyoruz-101958.html

 

 

CELAL KILIÇDAROĞLU AĞABEYİNİ HDP’DEN İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 546 gündür evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Ağabeyim ortaklarından izin alamadığı için anneleri ziyaret etmedi. Dostlarım dediği HDP’ye bağlı kaldı. Bunlara bağlı kaldığı sürece bu anneleri görmezden geldi" dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-celal-kilicdaroglu-agabeyini-hdp-den-istedi-101962.html

 

 

DİYARBAKIR FOTOĞRAFLARI İRAN’DAKİ YARIŞMADA 52 SERGİLEME ALDI

Bu sene 3 bin 872 fotoğrafçının katıldığı İran’da düzenlenen uluslararası Mental Exhibition 2020 fotoğraf yarışmasında Fotono21 Fotoğraf Derneği üyeleri 52 sergileme aldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-fotograflari-iran-daki-yarismada-52-sergileme-aldi-101957.html

 

 

DİYARBAKIR’IN TARİHİNE IŞIK TUTACAK PROTOKOL İMZALANDI

Kayapınar Belediyesi ile Dicle Üniversitesi arasında ‘Diyarbekir Şer’iyye sicilleri ile Ahkâm Defterlerinin basılarak, İlim dünyasının istifadesine sunulması’ amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-in-tarihine-isik-tutacak-protokol-imzalandi-101952.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 11 YAŞINDAKİ KIZIN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Diyarbakır'da 11 yaşındaki kız çocuğunun evde annesine ait yazmayı elbise dolabına bağlayıp kendini asarak intihar ettiği iddia edildi. Genç kızın cansız bedeni otopsi için morga kaldırılırken, ölümü şüpheli bulan polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı inleme başlattı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-11-yasindaki-kizin-supheli-olumu-101959.html

 

 

DİYARBAKIR'DA İKİ ARAÇ KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 2 AĞIR YARALI

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-iki-arac-kafa-kafaya-carpisti-2-agir-yarali-101954.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BİR BANKADA SOYGUN GİRİŞİMİNDE BULUNULDU

Diyarbakır’da sabah saatlerinde bir banka şubesine giren hırsız, silah ve bıçakla soygun girişiminde bulundu. Şahsın bir anlık dalgınlığından faydalanan banka güvenlik görevlileri ile polisler, zanlıyı etkisiz hale getirdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bir-bankada-soygun-girisiminde-bulunuldu-101951.html

 

 

2021 ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ KAZANANLARI BELLİ OLDU

2021 Altın Küre Ödülleri kazananları açıklandı. 78. defa düzenlenen Golden Globes’ta en çok adaylık alan Mank ödülsüz döndü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-2021-altin-kure-odulleri-kazananlari-belli-oldu-101955.html

Editör: TE Bilisim