Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

TIBBİ LABORATUVAR MEZUNLARI 5 BİN ATAMA BEKLİYOR

Tıbbi laboratuvar mezunları, yetkililere çağrıda bulunarak hakları olan 5 bin atama beklediklerini dile getirirken, Tıbbi Laboratuvar Platformu, hastanelerde laboratuvar mezunlarına yer verilmemesini cinayet olarak değerlendirdi. Laboratuvarlarda yapılacak hataların can kayıplarına yol açacağını savunan platform yetkilileri, “Laboratuvar ve laborantlar hastanenin beyni ve kalbidir. Burada elde edilecek sonuçlar olmadan e bir doktor tedavi planı oluşturabilir ne de bir hemşire tedavi uygulayabilir” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--tibbi-laboratuvar-mezunlari-5-bin-atama-bekliyor-100611.html

 

 

PANDEMİ SONRASI BÖLGESEL KALKINMA TOPLANTISI DİYARBAKIR'DA YAPILDI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan belediye başkanları, kalkınma ajansı temsilcileri ve akademisyenlerin katılımlarıyla Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) "Pandemi sonrası bölgesel kalkınma" konulu toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-pandemi-sonrasi-bolgesel-kalkinma-toplantisi-diyarbakir-da-yapildi-100622.html 

 

 

DİYARBAKIR'DA YOLCU MİNİBÜSÜ ALT GEÇİDE UÇTU: 1’İ AĞIR 7 YARALI

Diyarbakır’da şehir içi yolcu taşıyan bir minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu alt geçide uçtu. Kazada 1'i ağır 7 kişi yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-yolcu-minibusu-alt-gecide-uctu-1-i-agir-7-yarali-100615.html

 

 

DENGBÊJ DİVANLARI EVLERE MİSAFİR OLACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin “Her Ev Bir Kültür Merkezi” temasıyla düzenlediği Aralık Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde Dengbej Divanları evlerinize konuk olacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dengb-j-divanlari-evlere-misafir-olacak-100617.html

 

 

BAĞLAR’DA SOKAK HAYVANLARINA MAMA DAĞITILDI

Bağlar Belediyesi, havaların soğuması nedeniyle aç ve susuz kalma tehlikesi yaşayan sokak hayvanları için önemli bir çalışma başlattı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-baglar-da-sokak-hayvanlarina-mama-dagitildi-100618.html

 

 

KURUYAN DALLAR TEMİZLENEREK AĞAÇLAR CANLI TUTULUYOR

Bağlar Belediyesi, kış mevsiminin gelmesi ve yağışlı havaların başlaması nedeniyle ilçe genelindeki ağaçlarla ilgili budama ve temizleme çalışması başlattı. Bu kapsamda ağaçların kuruyan dalları budanırken, vatandaşların can ve mal güvenliği için tehlike oluşturan dallar da kısaltılıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kuruyan-dallar-temizlenerek-agaclar-canli-tutuluyor-100619.html

 

 

COVİD-19 TAKİP MERKEZLERİ AÇILIYOR

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için “Covid-19 Takip Merkezleri” açmaya başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-covid-19-takip-merkezleri-aciliyor-100616.html

Editör: TE Bilisim