Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

DİYARBAKIR ET VE SÜT KURUMU’NDA ET SIKINTISI!

Diyarbakır'da, kasap ve marketlerde et fiyatının yüksek olması ve Ramazan ayına girilmesiyle birlikte vatandaş ucuz etin satıldığı Et ve Süt Kurumu Kombinası’na akın etti. Sabahın erken saatlerinde ucuz et kuyruğunda bekleyen her bir kişiye 4 kilodan fazla et satılmazken, nüfusu yaklaşık 2 milyona dayanan kentin et ihtiyacını karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını belirten yetkililer, kesim için dışarıdan hayvan getirdiklerini söylediler.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-et-ve-sut-kurumu-nda-et-sikintisi-102889.html

 

 

DİYARBAKIR'DA 423 PERSONEL ALIMINDA KURALAR ÇEKİLDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçe belediyelerine alınacak 423 personelin kuraları noter huzurunda çekildi. Kura töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte göreve başladığı günden bu yana vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan birinin işe alımlarda adaletin olmayışına ilişkin şikayetler olduğunu belirterek, noter huzurunda yapmış oldukları kura çekimiyle Diyarbakır’da yaşayan vatandaşların adalet duygusunu güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-423-personel-aliminda-kuralar-cekildi-102896.html

 

TÜRKİYE’NİN İLK “İÇMİMARLIK FORUM VE FUARI” DİYARBAKIR’DA DÜZENLENECEK

Türkiye’de ilk kez Diyarbakır’da 11-12 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan “İçmimarlık Forum ve Fuarı”nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-turkiye-nin-ilk-icmimarlik-forum-ve-fuari-diyarbakir-da-duzenlenecek-102893.html

 

DİYARBAKIR’DAKİ GÖÇMENLERİN HİKAYELERİ YÜREK BURKUYOR

Ülkelerindeki yoksulluk ve savaştan kaçan Afgan, Özbek, Türkmen uyruklu düzensiz göçmenlerin Türkiye'ye ulaşma serüvenleri yürek burkuyor. Kalabalık bir grup halinde yola çıkan düzensiz göçmenlerden yarısı, yolculuk boyunca geçirdikleri çeşitli zorluklar nedeni ile hayatlarını kaybediyor. Yolculuklarını sağ salim tamamlayan diğer grup ise Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminalinde çimlerin üzerinde yatarak yaşama tutunmaya çalışıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-gocmenlerin-hikayeleri-yurek-burkuyor-102892.html

 

“AŞIDA AVUKATLARA DA ÖNCELİK VERİLMELİ”

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Diyarbakır Şube Başkanı Av. Mehmet Sıddık Demir, insanlarla birebir temas eden, onları dinleyen, çeşitli kurumlara gidip gelen ve gününü yarısını adliyelerde geçiren avukatların yüksek risk kategorisinde yer aldığını savunarak Covid-19 aşı sıralamasında avukatlara da öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-asida-avukatlara-da-oncelik-verilmeli-102895.html

 

DİYARBAKIR’DA TRAFİK KAZASI: 5’İ AĞIR 7 YARALI

Diyarbakır’da dönüşü olan yasak yola giren otomobil karşı yönden gelen otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada 5’i ağır 7 kişi yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-trafik-kazasi-5-i-agir-7-yarali-102900.html

 

DİYARBAKIR’DA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

Diyarbakır sebze ve meyve halinde, aralarında husumet bulunan iki kişi arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-silahli-kavga-1-yarali-102894.html

 

TİP’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Hatipoğlu ve parti üyeleri gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Merkez ilçeler ile beraber topla 8 ilçede kongrelerini tamamladıklarını belirten Hatipoğlu, Mayısın ilk haftasında ise İl kongrelerini yapacaklarını söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-tip-den-gazetemize-ziyaret-102891.html

 

GÜNEŞTEKİN, ZEYNEP'İN ÇAĞRISINA SESSİZ KALMADI

Ressam Ahmet Güneştekin, lösemi hastası Zeynep Özmen'in çağrısına sessiz kalmadı. Güneştekin Zeynep'i evinde ziyaret etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-gunestekin-zeynep-in-cagrisina-sessiz-kalmadi-102890.html

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim