Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“KRİPTO PARALAR YATIRIM İÇİN ÇOK RİSKLİ!”

Vatandaşların yıllardır yatırım aracı olarak gördüğü kripto paralar hakkında gazetemize konuşan Dicle Üniversitesi İktisat Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Songur, kripto paraların yatırım açısından çok riskli olduğuna vurgu yaparak, Kripto paraların çıkış amacının yatırım olarak değil, ödeme aracı olarak amaçlandığı ve insanların yüzde 96’sının bu işin arka planını bilmeden kulaktan kulağa aktarma ile yöneldiğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kripto-paralar-yatirim-icin-cok-riskli-103097.html

 

 

İŞ CAMİASI ‘TAM KAPANMA’ NEDENİYLE EKONOMİK DESTEK İSTEDİ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, perşembe günü başlayıp 17 Mayıs’ta sona erecek olan ‘tam kapanma tedbirlerine’ karşı iç ve dış ticaretin sekteye uğratılmaması için iş camiasına ekonomik destek verilmesi gerektiğini belirterek, kredi, çek, senet, elektrik, su, doğal gaz, vergi ve SGK ödemlerinin ertelenmesi ve düşük faizli kredi imkanının verilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-is-camiasi-tam-kapanma-nedeniyle-ekonomik-destek-istedi-103108.html

 

 

MUAYENE OLUP ÇIKTIĞI HASTANEYE CANSIZ BEDENİ GELDİ

Diyarbakır'da, muayene olmak için hastaneye giden 19 yaşındaki genç, hastane dönüşü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-muayene-olup-ciktigi-hastaneye-cansiz-bedeni-geldi-103113.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 'İHBAR ETTİN' KAVGASI KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Diyarbakır Canlı Hayvan Borsasında iddiaya göre 'ihbar ettin' meselesi sonucu çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3'ü ağır 5 kişi yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ihbar-ettin-kavgasi-kanli-bitti-1-olu-5-yarali-103105.html

 

 

DİYARBAKIR’DAKİ HAFTALIK VAKA SAYISI AÇIKLANDI!

Sağlık Bakanı Koca, 17-23 Nisan arasında 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Diyarbakır’da geçen hafta açıklanan veride 93,92 iken bu hafta 143,60 olarak açıklandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-haftalik-vaka-sayisi-aciklandi-103099.html

 

 

DİYARBAKIR ECZACI ODASI’NDAN BİR YENİLİK

Diyarbakır Eczacılar Odası geliştirdiği mobil uygulama ile bir yeniliğe imza attı. Mobil uygulamayı vatandaşların ve eczacıların kullanımına sundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-eczaci-odasi-ndan-bir-yenilik-103104.html

 

 

DİYARBAKIR’DA KAÇAK HAFRİYATÇILAR UYDUDAN İZLENECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geliştirdiği sistemle kent genelindeki hafriyat taşıma araçlarını uydudan izleyecek. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kentteki kaçak hafriyat dökümünü engellemek amacıyla araç takip sistemi geliştirdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kacak-hafriyatcilar-uydudan-izlenecek-103107.html

 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 17GÜNLÜK TAM KAPANMA GENELGESİ!

Türkiye koronavirüs salgınında tam kapanma sürecine geçti. Bu kapsamda genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı, 17 günlük tam kapanmanın ayrıntılarını açıkladı. Genelgeye göre, 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlama süresince temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri dışındaki tüm iş yerleri kapalı olacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-icisleri-bakanligi-ndan-17-gunluk-tam-kapanma-genelgesi-103101.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 'YAYLA MUZU' TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI

Diyarbakır’ın yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ve 'yayla muzu' olarak bilinen ışkın tezgahlardaki yerini aldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-yayla-muzu-tezgahlardaki-yerini-aldi-103116.html

Editör: TE Bilisim