Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

KARACADAĞ TURNUVASI’NDA GENÇLER KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

Diyarbakır’da iki üniversite öğrencisinin organizasyonuyla köyler arası düzenlenen Karacadağ Turnuvası’na gençlerin yanı sıra köylüler de büyük ilgi gösteriyor. Keşfedilmeyi bekleyen ve her köyde bir halı saha yapılmasını isteyen yetenekli gençlerin ter döktüğü futbol turnuvasında ilk üçe giren takıma ise sembolik olarak ödül veriliyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-karacadag-turnuvasi-nda-gencler-kesfedilmeyi-bekliyor-101997.html

 

 

ATLETİZM SPORCULARINA MALZEME DESTEĞİ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığının 2021 faaliyet programında yer alan atletizm geliştirme projesi kapsamında, Diyarbakır da gerçekleştirilecek final yarışmalarına Kulp ilçesinde katılan sporculara Kulp Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz Mustafa Gözlet, eşofman takımı ve spor ayakkabı hediye etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-atletizm-sporcularina-malzeme-destegi-101999.html

 

 

DİYARBAKIR’DA TEDAVİ EDİLEN ATMACA VE ŞAHİNLER DOĞAYA SALINDI

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Dicle Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-tedavi-edilen-atmaca-ve-sahinler-dogaya-salindi-102009.html

 

 

“İŞÇİ HAKLARININ KAYBOLMASINA ENGEL OLALIM”

Birleşmiş Sağlık Ve Sosyal Hizmetler İşçileri Sendikası (Bir Sağlık-İş Sendikası) Kurucu Genel Başkanı Cihan Okçu, 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren birçok kurum ve kuruluşlarda başlatılan Toplu İş Sözleşme’nde mağdur olan işçiler hakkında bir deklarasyon yayınladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-isci-haklarinin-kaybolmasina-engel-olalim-102003.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ÜCRETSİZ KIZ ÖĞRENCİ YURDU FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 170 kişinin yatılı şekilde yararlanabileceği ücretsiz Konuk Evi Kız Öğrenci Yurdu faaliyetlerine başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-ucretsiz-kiz-ogrenci-yurdu-faaliyetlerine-basladi-102004.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BİR ARAÇ YOL ORTASINDA ALEV ALDI

Diyarbakır’da sabah saatlerinde bir araç yol ortasında alev aldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-bir-arac-yol-ortasinda-alev-aldi-102002.html

 

 

YEŞİLAY, DİYARBAKIR'DA YATILI REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇIYOR

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Diyarbakır'da inşaatı süren yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içinde açılacağını söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yesilay-diyarbakir-da-yatili-rehabilitasyon-merkezi-aciyor-102000.html

 

 

AĞRI'DA BULUNAN ALTIN REZERVİNİ ÇIKARMAK İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI!

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Ağrı Mollakara mevkiinde keşfedilen altını çıkarmak için hazırlıklara başladıklarını duyurdu. Hacmi açıklanmayan rezerv için en az 300 milyon dolarlık yatırım yapılacak, tesis en geç haziran ayında kurulacak ve bin kişiye istihdam sağlanacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-agri-da-bulunan-altin-rezervini-cikarmak-icin-hazirliklar-basladi-102005.html

 

 

MARKET, BERBER GİBİ İŞLETMELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ UZATILDI

İçişleri Bakanlığı, 81 ile "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge göndedi. Genelgede daha önce açılış saatleri 10:00 olan market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb. işyerlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde saat 07.00- 20.00 arasında açık olabileceği belirtildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-market-berber-gibi-isletmelerin-calisma-saatleri-uzatildi-102001.html

Editör: TE Bilisim