Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan ve hem öğrenci velileri hem de mahalle sakinlerinin tepkisine neden olan Gazi Ortaokulu bahçesinin sokağa bakan duvarındaki yazı ve çizimler,  gazetemizin 30 Eylül’de manşetten verdiği, “Okul duvarı yazı tahtasına döndü” haberiyle gündeme getirmişti. 2020-2021 eğitim öğretim yılının 21 Eylül itibariyle açılması ve koronavirüs salgını nedeniyle MEB'in belirlediği takvime göre çocuklarını okula gönderen veliler,  adeta yazı tahtasına dönen duvardaki yazı ve çizimlerin ile duvar diplerinde yakılan ateş küllerinin görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek, duvarın silinmesi ya da boyanması için başta İl ve İlçe Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere okul yöneticilerine çağrıda bulunmuştu.

 

Gazetemizin gündeme taşıdığı ve görüntü kirliliğine yol açan söz konusu okul bahçesinin duvarındaki yazı ve çizimler, duyarlı ve sorumluluk sahibi okul yöneticileri ve diğer yetkililerin harekete geçmesiyle üzeri boyanarak kapatıldı. Gazi Ortaokulu bahçesinin duvarının boyanmasıyla güzel bir görünüme kavuştuğunu belirten öğrenci velileri,  başta İl ve İlçe Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere okul yöneticilerine teşekkür etti.  Okul bahçesi duvarının nerdeyse her sene yazılıp çizildiğini ve okul yöneticilerinin duvarı her sene boyattığını belirten veli ve mahalle sakinleri,  “Okul duvarını hemen hemen her sene bu hale getiriyorlar. Yazıp çiziyorlar. Tabi bu da görüntü kirliliği oluşturuyor.  Onlar okul duvarını çizip kirlettikçe okulumuzun hoca ve yöneticileri de duvarı her sene boyatmak durumunda kalıyor. Allah onlardan razı olsun.  Bu sene yine yazılıp çizildiği için okul yöneticilerimizin yeniden boyattı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sesimize duyarsız kalmadı. Hocalarımıza, yetkili birimlere ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzun duvarı şimdi çok güzel oldu.Burada herkesse çağrıda bulunuyoruz. Lütfen okulumuzun içini ve etrafını kirletmeyelim, temiz tutalım” dediler.

 

 

NE OLMUŞTU?

Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Gazi Ortaokulu bahçesinin duvarı, yazılan yazı ve çizimlerle adeta yazı tahtasına dönmüştü. Duvarın dipleriyse yakılan ateşin küllerinden geçilmiyordu.  Gazi Ortaokulu bahçesinin duvarında bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan yazılar ile duvar diplerinde ateş yakılmasına veliler tepki göstermişti. Yazıların silinmesi ya da duvarın boyanmasını isteyen veliler, eğitim yuvalarının her bakımdan temiz olması gerektiğini belirterek, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim