MÜCADELE HABER- Dün Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasına karar verdiklerini belirterek "8 ve 12. sınıflar ile ilkokulu özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

"İLKOKULLARIMIZ TÜM SINIF DÜZEYLERİYLE AÇILACAK"

Erdoğan'ın açıklamasından sonra gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çevrildi. Eğitimde normalleşme sürecine yönelik alınan kararları aktaran Selçuk, "1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek" ifadelerine yer verdi.

 

"8. VE 12. SINIFLAR İÇİN OKULLARIMIZ KAPILARINI AÇACAK"

Açıklamasına devam eden Selçuk, "1 Mart tarihinde 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de okullarımız kapılarını açacak. Bilim Kurulu'nun ön gördüğü şartlar çerçevesinde sınıflardaki yerlerini alacaklar" dedi.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE ZORUNLULUK VAR MI?

Yüz yüze eğitimde devam zorunluluğunun olmadığını belirten Selçuk, "Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak. Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır" dedi.

Editör: TE Bilisim