Bahçe severler için, kurak iklimlerde bile gelişen ve bakımı kolay olan taze sebzelerle dolu bir bahçe için uğraşırlar. Çoğu bitki suya ihtiyaç duyarken, bu sebzeler çok az miktarda su ihtiyacı ile bile istenilen verimi verir. İşte bahçenizi bu sebzelerle doldurmanın yolları…

KABAK
Kabak her mevsim tüketilen en faydalı sebzelerin başını çeker. Kabak, başlangıçta sürekli sulamaya ihtiyaç duyabilir, ancak ekildikten sonra derin kök sistemleri sayesinde kendi nemini sağlayabilir.

Biber Sebze Bitki

ACI BİBER
Acı biberler, kurak koşullar için harika bir seçenektir ve düzenli sulandığında iyi verim verebilir.

SIRIK FASULYE
Fasulye severlerin sevdiği bir fasülye türü olan sırık fasulye, kuraklığa dayanıklı bir üründür ve derin köklere sahip olduğu için sulama ihtiyacı daha azdır.

LAHANA
Sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan karalahananın sulanması gerekmese de, sulandığında suyun toprağa derinlemesine nüfuz etmesi önemlidir.

PAZI
İsviçre pazı, çeşitli koşullara toleranslıdır ve ciddi sıcaklıklara dayanabilir. Suya çok fazla ihtiyaç duymayan bitkilerden biridir. 

Uzmanı uyardı! Duygusal açlık obeziteye yol açar Uzmanı uyardı! Duygusal açlık obeziteye yol açar

PATLICAN
Neredeyse kurtarıcı olan patlıcan da çok suya ihtiyaç duymadan yetiştirilebilir. Doğru çeşit seçildiğinde, patlıcanlar kurak koşullara dayanabilir ve sıcak havalarda iyi gelişir.

BAMYA
Bamya, sıcak hava bitkisi olup, kuru koşullara dayanabilir ancak uzun süreli sıcaklarda daha fazla sulama gerekebilir.

Kaynak: Cumhuriyet