Güneydoğu Anadolu Bölgesinin yaklaşık olarak ortasında, Diyarbakır havzası ile Şanlıurfa Platosunu kuzey-güney doğrultusunda ayıran sönmüş yanardağ olarak bilinen Karacadağ'da koçerler su sıkıntısı yaşıyor. Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Yaray, Karacadağ'ın Diyarbakır bölgesinde nüfus eden koçerlere son iki senedir taşımacılık vasıtasıyla su götürüldüğünü belirtirken, Şanlıurfa bölgesinde yaşayan koçerlere ise suyun gitmediğini belirtti.

DİYARBAKIR'DAKİ KOÇERLER BU YIL ERKEN SU TAŞINMASINI TALEP EDİYOR 
Yaray, Diyarbakır'ın Karacadağ bölgesinde yaşayan koçerlerin bu yıl, önceki yıllara göre daha erken su taşınmasını talep ettiklerini belirtti. Ancak Karacadağ'ın Şanlıurfa sınırlarına bağlı olan bölgesindeki koçerlerin ise daha çok sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

Diyarbakır’da yılın ilk mercimek hasadı başladı Diyarbakır’da yılın ilk mercimek hasadı başladı

SİVEREK BÖLGESİNDE YAŞAYAN KOÇERLERE SU VERİLMİYOR
Yaray, Şanlıurfa'nın Siverek sınırlarına bağlı olan Karacadağ'daki koçerlerin, Diyarbakır'daki koçerler kadar şanslı olmadıklarını, bu bölgede yaşayan koçerlere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır su götürülmediğini söyledi. Fotoğraf sanatçısı olarak Karacadağ'ın Siverek bölgesinde çekimlere giderken yaylalardaki ve köylerdeki koçerlerin taleplerini Mücadele gazetemize ileten Yaray, vatandaşların acil çözüm beklediklerini kaydetti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK