Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Diyarbakır dahil 6 ilde elektrik perakende satış hizmeti veren DEPSAŞ Enerji, bölgeye değer katma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu.

PAMUĞUN YÜZDE 54’Ü, MISIRIN YÜZDE 28’İ BÖLGEDE ÜRETİLİYOR

Basın toplantısında konuşan Genel Müdür Karagüzel, 6 il ve 59 ilçede 6.5 milyon nüfusa 69 merkezde hizmet verdiklerini belirtti. 10 yılda diğer bölgelerde nüfusun yüzde 11, kendi bölgelerinde ise yüzde 15 artış gösterdiğini belirtti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetişen ürünlerin Türkiye’deki üretim oranlarından da bahseden Karagüzel, “Toplam pamuk üretiminin yüzde 54’ü, mısırın yüzde 28’i bölgemizde üretiliyor. Bu üretimde elektrikli sulama oranı %70 düzeyinde.” ifadelerine yer verdi.

Öğrenciye "Sakız" parasına ulaşım hizmeti Öğrenciye "Sakız" parasına ulaşım hizmeti

ALACAK MİKTARI 28 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Karagüzel, toplam alacaklarının yaklaşık 28 milyar TL’ye ulaştığını, borçlu abone sayısının ise 20 bini aştığını belirterek, “Bölgemizde en fazla borç ve borçlu aboneler Şanlıurfa ve Mardin’de bulunuyor. Şanlıurfa’da 13 bin abonemizin yaklaşık 16 milyar TL, Mardin’deki 5 bin abonemizin ise yaklaşık 10 milyar TL’ye ulaşan tarımsal sulama kaynaklı borcu bulunurken; Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt’teki tarımsal sulama abonelerimizin toplam elektrik borcu 2 milyar TL’yi aşıyor.” dedi.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK