Diyarbakır'da baharın müjdecisi olan Newruz'un gelmesi dolayısıyla ağaçlarda çiçek açmaya başladı. Pembe renkli çiçekleriyle dikkat çeken erik ağaçları ise görenleri mest etti. Özellikle merkez Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı'nın içerisinde yer alan erik ağaçlarını gören vatandaşlar, karşılaştıkları manzaranın fotoğrafını çekmek için adeta sıraya girdi.

İşte Diyarbakır Büyükşehir’e ait taşınmazların devredildiği kurumlar! İşte Diyarbakır Büyükşehir’e ait taşınmazların devredildiği kurumlar!

VATANDAŞLAR BU AĞAÇLARI HER YERDE GÖRMEK İSTİYOR 
Ağaçları fotoğraflayan vatandaşlar, bu gibi güzel manzaraları oluşturan ağaçları şehrin her yerinde görmek istediklerini söyledi.

ERİK AĞACI ÖZELLİKLERİ
Erik ağacı sert çekirdekli meyveleri olan bir ağaç türüdür. Küçük ağaç boyu veya çalı boyu olabilmektedir. Eriğin yenilen kısmı ise yumuşak, etli ve sulu olan kısmıdır. Gülgiller familyasından olan bir ağaç türüdür. Meyvesi yenen ağaç türlerinin ortak adı olarak belirtilmiştir. 

Erik ağacı farklı zamanlarda meyve verebilen bir ağaç türüdür. Erken dönemlerde can eriği çıkar ve sonrasında ise Japon eriği bunu takip eder. Ağustosta ise Avrupa eriği olgunlaşır. İlkbaharda başlayan erik çeşitleri, sonbahara kadar çeşitlenerek büyür.

Muhabir: Devrim AKTÜRK