Ejder Ediz Işık

Diyarbakır’da atama bekleyen Tıbbi Sekreterlik mezunları basın açıklaması yaptı. Tıbbi Sekreterlik mezunlarının yaşadığı sıkıntılara biran önce çözüm bulunması istenilen açıklamada, sağlık sektöründe taşeronlaşmanın en çok Tıbbi Sekreterlik mezunlarını etkilediği belirtildi.

Diyarbakır’da atama bekleyen Tıbbi Sekreterlik mezunları basın açıklaması yaptı. Dağkapı’da bulunan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekimlik Binası önünde bir araya gelen atanamayan Tıbbi Sekreterlik mezunları, ’35 bin Tıbbi Sekreter atama bekliyor, Sağlıkta taşerona hayır’ pankartı açtı. Mezunlar adına basın açıklamasını okuyan Haluk Çelebioğlu, Önlisans Tıbbi Sekreterlik mezunlarının sorunlarının biran önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Lise ve dengi okul mezunlarının birkaç aylık kurslarla istihdam edildiğini vurgulayan Çelebioğlu, “Günümüzde tıbbi sekreterlerin çalışma alanlarında taşeron sistemi ile lise ve dengi okul mezunlarının birkaç aylık kurslarla sertifika alan kişilerin istihdam edilmeleri on binlerce mezun tıbbi sekreteri işsizliğe mahkum etmektedir. Sadece birkaç ayda alınan sertifikaların 4 yıl lisede 2 yıl üniversitede toplamda 6 yıllık meslek eğitimimizde, emeklerimizden ve diplomalarımızdan üstün tutulmasına hiçbir anlam veremiyoruz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın tıbbi sekreterlik kurslarının açılmamasına dair kararı bulunmasına rağmen halen bu kurslar açılmaktadır ve bu kurslara giden kişiler aldıkları sertifikalarla istihdam edilmeye devam edilmektedir” şeklinde konuştu.

Tıbbi Sekreterlerin haksızlığa maruz kalmasını mesleğin tanımının yapılmamasından kaynaklı olduğunu dile getiren Çelebioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “ Buradan yetkililere sesleniyoruz. Önlisans Tıbbi Sekreterlere yapılan haksızlıkların önüne geçilmesi ve adaletin sağlanması adına biran önce Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nün mesleki tanımının yapılması gerektiğini üstüne basa basa ifade ediyoruz.” Çelebioğlu, 2015 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından ayrılan 20 bin kadrodan Önlisans Tıbbi Sekreterler olarak en az 3 bin kadro talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim