Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Aksoy’u Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Genel Sekreter Fethi Suvari ve Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç ile birlikte karşıladı. Vali Hüseyin Aksoy, eşbaşkanlara Diyarbakır’da göreve başladıktan kısa bir süre sonra ilçe belediye başkanları ile kendilerine ziyarete ettiğini belirtti. Vali Aksoy, iadeyi ziyaret amacıyla ziyaret ettiğini ifade etti.

“Hoş geldiniz” diyen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da “Öncelikle tüm Diyarbakır halkı adına, sizlere yeni dönemde, yeni çalışma sürecinde başarılar diliyoruz” dedi. “Kentimizde bulunmanızın, eminim ki kentimize artı katkıları olacaktır” diyen Kışanak, “Bizler yerel yönetimler olarak, aslında valilik makamının da yerel yönetimlerinin bir parçası olarak görmek istiyoruz. Arzumuz bu yöndedir. Çünkü en nihayetinde merkezi hükümetin Ankara’nın tabi ki genel politikaları var, genel çalışmaları var. Ama biz buradayız. Valilik makamı ve başkanlık makamı kentin, vatandaşın muhatabıdır. Sokaktaki sorunların, halkın yaşadığı sıkıntıların birinci elden çözülmesi konusunda görevli ve sorumludur” diyen konuştu. Kışanak, “Biz her zaman böyle bir işbirliği, böyle bir ortak çalışma yaklaşımı içerisinde olacağız. Sizlere kolay gelsin diyoruz. Diyarbakır’a hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Eşbaşkan Fırat Anlı da kentte hem valinin hem de belediye başkanlarının yenilenmiş olmasının kentte heyecan ve dinamizm yarattığını belirtti. Anlı, “Yerel yönetimlerin yenilenmiş olması, kent açısından önemli bir fırsat ve gelecek açısından da yeni çalışma temposu demektir. 2014’ü bitiriyoruz, inşallah 2015 çok daha güzel gelişmelerin, daha bereketli, daha mutlu günlerin olacağı bir dönem olacak. Sizin ziyaretiniz vesilesiyle şimdiden Diyarbakır’ın yeni yılını kutluyoruz. İnşallah güzel bir yılı hep birlikte karşılayacağız” diye konuştu.

Vali Aksoy da temennilerinin bu yönde olduğunu ifade etti. Basına kapalı geçen görüşme bir saat sürdü.

Editör: TE Bilisim