Türkiye'nin en çok sevilen ses sanatçılarından olan Ahmet Kaya'nın, Türkiye'de yaşadığı sorunları ve sıkıntıları "İki Gözüm Ahmet" filmiyle beyazperdeye taşıyan yönetmen Gani Rüzgar Şavata, şimdi de Kaya'nın Paris'te geçirdiği yaşamı sinemaya taşıyor.

Gazetecilere güzel haber! Yeşil pasaport geliyor Gazetecilere güzel haber! Yeşil pasaport geliyor

SÜRGÜN FİLMİNİN MÜJDESİNİ MÜCADELE’YE VERMİŞTİ
9 Eylül 2021 tarihinde Mücadele Gazete'mize konuşan Şavata, "İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filminin müjdesini vermişti. 3 yıl önce hem filmle ilgili, hem de gelecekte yapacakları projelerle ilgili de konuşan Şavata, “Ahmet Kaya’nın ikinci filmini de çekeceğiz ve adına, ‘İki Gözüm Sürgün’ diyeceğiz. Tamamen derin devlet anlatılacak. Filmin bütçesi 6-7 milyon TL tuttu. Nitekim film de güzeldi. Film için iyi ya da kötü demek istemiyorum. Seyircilerin takdirine bırakmak istiyorum. Zaten biz filmi para için değil, Ahmet Kaya için çektik.” demişti.

FİLMDE YILDIZ OYUNCULAR DA YER ALACAK
"İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filminde yer alacak oyuncuların ise; Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud, Ekin Nakkaş’ın olacağı öğrenildi.

FRAGMANDA ERDOĞAN SAHNESİ DE VAR
Fragmanda dikkat çeken sahnelerden biri ise; dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, günümüzün ise Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediye başkanı olduğu dönemde şiir okuduğu için hapse girişi öncesi Yedikule’deki Cumhuriyet kutlamaları töreninde kendisini yalnız bırakmayan Ahmet Kaya ile yaşadığı an oldu. 

'İKİ GÖZÜM AHMET: SÜRGÜN' FİLMİN ÖZETİ 
İki Gözüm Ahmet: Sürgün, 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın 43 senelik kısa ömründeki yaşam ve toplumsal mücadelesini konu ediyor. Çocukken babasının aldığı saz ile müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, yıllarca verdiği mücadelenin ardından ülkenin en ünlü sanatçılarından bir olur. 

Gençlik yıllarında çeşitli işlerde çalıştıktan sonra arkadaşlarının yardımı ile albüm yapan Ahmet Kaya, söylediği şarkılardan dolayı kendisini adliye koridorlarında bulur. Sol mücadelesi, türban yanlısı protestolarda kadınlara desteği ile hümanist tavrını ortaya koyan Kaya, ülkesinde terörist ilan edilip, zorunlu olarak gittiği Paris’te kardeşlik için mücadelesini sürdürür.

Muhabir: Devrim AKTÜRK