Zahmetsiz İş Olmaz

Dünyada yapılacak olan hiçbir iş kolay değildir ve zahmetsiz olmaz. Bir iş ne kadar zahmetli ise, o işin gerçekleşebilmesi için bir o kadar da emek harcanması gerekir. Verilen emek sonucunda ortaya bir iş çıkar. Bu da, her zaman için alın teriyle kazanılmış iş demektir. Alınteri ve emek demektir. Alınteri dürüstlük ister. Dürüst olmak ise insanlık gereğidir.

 

    İnsanlar belli hedefler belirler. Bu hedefler doğrultusunda hareket ederler. Hedeflerine ulaşabilmek için planlar yapar ve bu planlar doğrultusunda çalışmalar yürütürler. Böylece istediğine ulaşmaya çalışırlar. Bütün bunları yaparken belli çalışmalar yapmak ve emek harcamak gerekir.  


      Herhangi bir işi yaparken emek sarf etmek gerekir. Emek insanların harcadığı zeka ve beden gücüdür. İnsanlar hedeflerine ulaşabilmek ve başarılı olabilmek için, beden ve zeka gücünden oluşan, emeklerini sarfederler. 
    İnsanların yapacakları işin planlı ve programlı olması gerekir. İş, kolay da olsa, zahmet gerektirir. O iş için belli bir zahmete katlanmak gerekir.


   insanlar yaşamları boyunca yapacakları işlerin gereklerini yerine getirmek zorundadırlar. Bir işte güven çok önemlidir. Üçkağıtçılık ile elde edilen işler genellikle kolay ve zahmetsiz olur. Emniyeti olmaz. Güvenlikten uzak olur. Emniyetli olmayan işler tehlikeli ve sakıncalıdır. Kişilere ve topluma zarar verir.


     En küçük işin bile, minicik de olsa zahmeti vardır. İnsanlar için hazır hiçbir şey yoktur. Herkes yapacağı işe belli ölçüde emek harcar,  Bizler çalışılmadan amacımıza ulaşamayız.
     Bizler hayatımızda kolaycılığı seçmemeliyiz. Kolaycılık, bizi bedavacılığa iter. Bedava elde edilen iş zahmetizdir ve emeği başkasına aittir. Yapacağımız her işin mutlaka bir emeği vardır. İster kendimiz olsun, ister başkası, emek harcanmadan ortaya herhangi bir iş çıkmaz.


     Örnek verecek olursak, bir öğrenci okulunu bitirirken öyle yada böyle derslerine çalışıp emek vermesi gerekmektedir. Aksi taktirde okulunu bitiremez. Dünyaca ünlü insanlar dahi ünlü olana kadar pek çok zorluk yaşamışlardır.  
     Başarıya ulaşmak için çok plânlı ve dürüst çalışmamız gerekir. Çok çalışmak ise zahmet ister. Zahmet emek ile olur. 


     Bilim ve teknolojiyi takip ederek, ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunmalıyız.  
    Zahmetsiz iş olmaz. Yaşamımız boyunca gayret ederek ve emek harcayarak hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. Hayallerimiz bizim isteklerimizden oluşur. İsteklerimizin yerine gelmesi için zahmet etmeliyiz. Çok çalışmalı ve yaşam içinde belli bir planla hareket etmeliyiz. Düzenli olmalı, hayatımızda yaptıklarımızı kontrol etmeliyiz. Böylece istediklerimize zahmetsiz değil ama az zahmetle ulaşabiliriz.