Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Karacadağ Kalkınma Ajansının GAP organik tarım değer zinciri pilot uygulamaları mali destek programı kapsamında, üzüm ürünleri işleme tesisi kurdu. Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın mali desteğiyle, organik üzüm üretiminin arttırılması, Üniversite-sanayi-çiftçi işbirliğini yaygınlaştırılması amacıyla kurulan işleme tesisinde, organik üzüm suyu üretimine başlandı. Proje kapsamında üzüm üreticilerine organik üzüm yetiştirme teknikleri konusunda eğitimler verdiklerini ve ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduklarını belirten Proje Koordinatörü ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Gültekin Özdemir, üniversite bünyesinde kurdukları tesiste bu yıl deneme amaçlı üretim yaptıklarını söyledi. Özdemir, "Bu yıl tesiste deneme amacıyla Dicle İlçesi'nde Organik Meyve Üreticileri Birliği üyesi üreticilerine ait üzümler, organik üzüm suyu olarak işlendi. Tesis, günlük 1 ton üzüm işleme kapasitesine sahip. Bu tesis sayesinde Diyarbakır'da üretilen üzümlerin üzüm suyuna dönüştürülmesi sağlanacak. Tesiste üretilecek olan üzüm suları önümüzdeki yıldan itibaren Ziraat Fakültesi döner sermayesi üzerinden satışa sunulacak" dedi.
Editör: TE Bilisim