MÜCADELE- 2021-2022 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler’in yaptığı başvuru; Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali kriterlere göre incelendi. İnceleme sonunda, Amedspor’a Ulusal Lisans verilmesine karar verildi.

 

Amedspor, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, kulübümüzün yapmış olduğu Ulusal Lisans başvurusunu Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre incelemiştir. TFF'nin incelemeleri neticesinde kulübümüz Ulusal Lisans almaya hak kazanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

 

ULUSAL LİSANS NEDİR?

TFF’nin Ulusal Lisans sitemi kapsamında, en üst 3 ligde yer alan kulüpler UEFA sistemindeki gibi "Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterler" üzerinden ulusal bazda denetlenerek, mali yapılarının uygunluğuna göre lisanslanır.

 

Söz konusu sistemle kulüplerin gerekli eğitimi almış profesyonel kadrolarla çalışmaları, kulüplerin tüm genç takımlarını akademi ligleri seviyesine ulaştırmak ve liglerde elit

 

Oyuncuların yetişmesi ve kulüplerin UEFA standartlarında tesislere ve statlara sahip olmaları sağlanır.

 

ULUSAL LİSANSIN SAĞLAYACAĞI FAYDALAR NELERDİR?

• Mali kriterlerde yer alan kriterler uygulanarak kulüplerin, mali durumları ile ilgili daha dikkatli ve hassas davranmaları sağlanacak.

 

• Kulüplerin transferlere ilişkin vadesi geçmiş borç bulundurmayarak, borçların seviyesinin kontrol altında tutulması sağlanacak

 

• UEFA kriterleri ile paralellik taşıyan ulusal kriterlere uyan kulüpler, UEFA lisansı için gereken kriterlere de daha kolay ulaşacak.

 

• Tüm kulüplerin yıllık mali tablolarını sunmaları sayesinde, Türk Futbolunda mali şeffaflık adına büyük ve önemli adımların atılması sağlanacak. (Mücadele Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim