Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul Üniversitesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal etmesine tepki gösterdi.

DEM Parti, Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptaline ilişkin sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“İstanbul Üniversitesi’nin, Sayın Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi kararı açık bir hak ve hukuk gaspıdır.

Hukuki dayanaktan yoksun olan bu karar yeni bir hukuksuzluk dalgasının işaretidir. İşlem hukuki değil, siyasidir. Siyasi amaçlarla üniversiteyi araçsallaştırmak anlamına gelir.

Leyla Zana sürece ilişkin ilk kez konuştu! Leyla Zana sürece ilişkin ilk kez konuştu!

Üniversite yönetimini çeşitli yollarla teslim alarak elde edilen bu karar hem akademi hem de hukuk dünyasına sürülmüş bir kara lekedir.

Bir an evvel bu yanlıştan dönülmeli, siyasetin üzerine bir kara örtü serilmesine izin verilmemelidir.

Kaynak: Haber Merkezi