Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, Dicle Üniversitesi Nöroloji Yoğun bakımda yatıp tedavi gören hastanın vefat etmesi üzerine, vefat eden hasta yakınlarınca bölüm çalışanlarına yönelik saldırı düzenlendi. Yaşanılan saldırıda bölümde çalışan, sağlık çalışanları temizlik personeli ve güvenlik personelleri darp edilerek şiddete maruz kaldı. Genç Sağlık Sendikası, hastanedeki şiddete tepki gösterek yazılı bir açıklamada bulundu.

Muş’un Kamış köyüne kurt sürüsü musallat oldu! Muş’un Kamış köyüne kurt sürüsü musallat oldu!

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİ YOK”
Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır il Başkanı Ahmet Böçkün yaptığı açıklamada yaptı. Böçkün, sağlık çalışanlarının günümüz şartlarında hali hazırda kurumlarda personel eksikliği kaynaklı ciddi iş yükleri varken , hasta hayatı üzerine olan iş hassasiyetlerinin sorumluluk bilinciyle çalışırken buna ek olarak şiddet olaylarının yaşanacağı endişesiyle iş yerlerinde kendilerini güvende hissetmediklerini ve can güvenliklerinin olmadığını aktardı.

SAĞLIKTA YAŞANILAN ŞİDDET OLAYLARININ SON BULMASI İÇİN ÇAĞRI
Başkan Böçkün açıklamasını  devamında,
“Genç Sağlık Sendikası olarak sağlıkta yaşanılan şiddet olaylarının artık son bulması için yetkilileri caydırıcı cezai işlemler getirmek üzere göreve davet ediyoruz dedi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi