Ziyaret kapsamında üniversitenin Mühendislik Fakültesi, Tarımsal Sulama, Hidroteknik ve Toprak Islahı Bölümü, Zoomühendislik Fakültesi ve Agronomi Fakülteleri ziyaret edilerek faaliyetler hakkında bilgi alındı.
Prof. Dr. Muzaffer Denli, “Türkiye Tarımsal Potansiyeli” ile “Dicle Üniversitesi ile Uluslararası İşbirlikleri” başlıklı iki seminer sundu. Doç. Dr. Neşe Üzen ise “Türkiye’nin Tarımsal Sulama Altyapısı ve GAP Projesi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. İkili işbirliği çalışmaları kapsamında, Agronomi Fakültesi Dekanı Doçent Dr. Məhərrəm İsmayılov, Dekan yardımcıları Dr. Dünya İsayeva ve Dr. Sahib Əşrəfov, Zoomühendislik Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Qənbər Abdullayev, Dekan Yardımcısı Dr. Günel Emiri, Hayvansal Ürünlerin İşlem Teknolojisi Bölüm Başkanı Rafiq Allahverdiyev, Mühendislik Fakültesi Tarımsal Sulama, Hidroteknik ve Toprak Islahı Bölümü Başkanı Mirnaib Mirsalahov ve çok sayıda öğretim üyesi ile teknik konular, proje ve lisansüstü işbirlikleri üzerine görüşmeler yapıldı.
Azerbaycan Devlet Aqrar Üniversitesi Rektörü Zafer Gurbanov Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli ve beraberindeki öğretim üyelerini makamında kabul ederek üniversitelerin işbirlikleri olanakları üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. (Haber Merkezi)