Ayva Kebabı: Yemeklik doğradığınız soğanlar ve kuzu etlerini yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler yumuşadığında dilimlediğiniz ayvaları ekleyip, yarım saat daha pişiriyoruz. İsteyen bu yemeğe bademdir, kuru kayısıdır falan da katabilir, başka bir lezzet veriyor... Pıçık (Burgurlu ğlorik): Bulguru derin bir kaba koyun üzerine iki bardak kaynamış su, tereyağı ve tuzu dökün. 15 dakika piştikten sonra üzerine bir avuç un dökün ve iyice yoğurun. Sonara bunu fındık büyüklüğünde, yada ince uzun şeklinde yuvarlayın. Bütün bulgur bittikten sonra tencerede kaynayan tuzlu suya atın. 15 dakika sonra kalan suyu süzün servis tabağına dökün. üzerine sarımsaklı yoğurdu çırpıp dökün onunda üzerine tereyağı ile salça kızartıp dökerek süsleyin ve servis yapın. Duvaklı Pilav: Tavuğu yıka, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini küçük parçalara böl. Pirinci yıka, süz. Çamfıstığı ve kabukları soyulmuş bademi 5 yemek kaşığı margarinle pembeleşinceye değin kavur, pirinci kat, birkaç kez çevir. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamla, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte pirince ekle, karıştır, kuşüzümünü serp. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, kara biberi serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Unu bir kaba ele, kalan tuzu kat karıştır, ortasını aç, yumurtayı kır, sıvı yağ ve 1 1/2 yemek kaşığı suyu ekleyerek hamur yap ve 1 milimetre kalınlıkta aç. 20-25 santimetre çapında tabanı yuvarlak bir tencereyi 1 yemek kaşığı margarinle yağla, açılan hamuru tencereye yerleştir (hamurun kenarları tencereden sarkmalıdır). Hamurun üstüne bir kat pilav, bir kat tavuk etini sıkıca yerleştir. Sarkan hamurla üzerini kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye değin yaklaşık 15 dakika pişir. Yuvarlak bir servis tabağına ters çevir, dilimle. Etli Taze fasulye: Yağın 2 kaşığını bir tencereye koyup etleri ilave ederek 3-4 dakika kavurun, sonra ince kıyılmış soğanları katarak kavurmaya devam edin. Ardından et suyunu katıp 30 dakika pişirin. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Küçük bir tencereye daire şeklinde dizip üzerine bir kaşık yağı ve domatesleri yaydıktan sonra suyunu koyup ağır ateşe oturtun. Bırakacakları suyu çekinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Ardından etli harcı fasuliyelerin üzerine boşaltıp 1 saat pişirin. Kuzu Pirzola: Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin. Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin. Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin. Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin. Et suyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın. Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun. Ciğerli et suyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun. Her iki tarafını kürdanla kapatın. Pirzolayı dövülmüş sarımsak , kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın. Çiçek yağı sürün.180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Sıcak dilimleyerek, servis yapın.
Editör: TE Bilisim