Kaburga Dolaması: 1. Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede tereyağını eritip pirinç ve bademi kavurun. Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırın. Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav soğuyunca pulbiber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız pirinçli karışımı ekleyip karıştırın. 2. Kaburgayı iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikin. Kaburga dolmasını büyük bir metal süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın. Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin.) Buharda 3 saat pişirin. 3. Biber salçasına karabiber ve çok az su ekleyip karıştırın. Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün. 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip servis yapın. Sade Bulgur pilavı: Önce tencereye su konur ve kaynatılır. Tuz atılır. Bulgur pilavında ortalama olarak su / bulgur oranı 1/1 seklindedir. Kaynayan tencereye bulgur konur. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Bir tavada kızdırılan yemeklik yağ pilava yakıldıktan sonra servis yapılır. Pürlezzet: Et küçük parçalara ayrılır. Kırmızı biber, karabiber ve tuzla birlikte iyice karıştırılarak ovulur. Etler tencerenin dibine yerleştirildikten sonra üstüne üçer santim boyunda parçalara bölünmüş patlıcanlar yerleştirilir. Domateslerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük doğranarak, patlıcanların üzerine yayılır. Onların üzerine de çekirdekleri çıkarılmış ve ince ince kesilmiş sivri biberler konur. En üste ince ince kıyılmış yarım demet maydanoz serpildikten sonra iki bardak su katılır ve tencere hafif bir ateşe oturtulur. Yemek, salçası suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten indirilir ve tabaklara konur. İki diş ezilmiş sarımsakla bir buçuk limonun suyu iyice karıştırılarak tabakların üzerine azar azar döküldükten sonra servis yapılır. Etli Bulgur Pilavı: Yağı tencerede eritin içine etleri koyarak, 5 dakika kadar kavurup pişirin. Üzerine arpa şehriyeyi ve doğranmış biberleri ilave ederek biraz karıştırın. İçine de bulguru atıp ikisini birlikte 5 dakika kadar karıştırıp kavurun. Daha sonra suyunu vererek 20 dakika kadar pişirin. Göz göz olunca da altını kapatıp demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak ikram edin. Kırmızı biberli mücver: Kırmızıbiberi küp şeklinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyazpeyniri, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Unu bu karışımın içine ekleyip çırpın ve az yağlı tavaya kaşıkla dökerek iki yüzünü de pişirin. Yanında salatayla servis tabağına dizin. Domatesli ve etli Bulgur pilavı: Bir tencereye kuşbaşı et konur ve suyunu bırakıncaya dek haşlanır. Üzerine yarım su bardağı yemeklik yağ konur. Bir soğan doğranarak kavrulur. Soğanlar pembeleşince üzerine kabukları soyulmuş domatesler doğranır ve kavurma sürdürülür. Yeterince pişen etin üzerine 4 su bardağı sıcak su konarak tuz atılır. Kaynayınca üzerine bulgur ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
Editör: TE Bilisim