Ekşili Tavuk: Hamuru için patates nişastası, un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.) Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin. Hızlı ateşte 3 dakika sote edin. Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun. Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Babagannuç: Patlıcanlar kuvvetli bir ateşte her yanı kavurulacak bir şekilde pişirilir. Patlıcanlar pişince bunların yanmış olan kabukları bir bıçakla yukarıdan aşağı doğru soyulur. Kabukları temizlenen her patlıcan, içinde limonlu su bulunan bir kaba konulur. Beri yanda biberler kömür ateşinde pişirilir, yanmış olan zar gibi kabukları soyulur ve saplarıyla çekirdekleri çıkarılıp atıldıktan sonra yıkanır ve bir kenarda süzülür. Patlıcanların temizlenmesi sona erince bunlar teker teker limonlu sudan çıkarılır, iyice sıkılır ve parçalara bölünerek havana konur. Suyu süzülmüş biberler de parçalara bölünerek bunların arasına serpiştirilir. Yeteri kadar tuz serpildikten sonra havanda iyice dövülerek macun hâline getirilir. Biberlerle patlıcanlar dövülerek macun hâline getirilince bunları dövmeye devam ederken azar azar yoğurdu katıp bunlara yedirmeli. Bu iş tamam olunca karışımı servis tabağına almalı. Yıkandıktan sonra kıyılmış olan maydanozu üstüne serpiştirmeli. Sadeyağla kırmızıbiberi bir tavada kızdırdıktan sonra tabaktakilerin üstüne gezdirerek dökmeli ve hemen servis yapmalı. Çöp Kebabı: Patlıcanlar yıkanıp yukarıdan aşağı iki parmak soyulur, iki parmak kabuk bırakılır. Ortadan ikiye ayrılır ve ner parça ikişer parmak eninde doğranır. Bol tuzlu suda bir müddet bırakılır sonra sıkıp acı suyu çıkarılır. Bir tencere içinde eritilen beş çorba kaşığı yağda pembeleşene kadar kavrulur. atlıcanlar alınıp bir kenara konur. Aynı yağ içinde dolmalık biberler dörde bölünüp bir dakika kadar pişirilip kepçeyle bir kenara alınır. Bu işler yapılırken başka bir tencereye etler yerleştirilir içine bir kaşık yağ ayıklanıp dörder parçaya ayrılmış soğanlar kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve bir miktar tuz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapanıp orta hararette ateşe oturtulur ve 40-45 dakika pişirilir. Patlıcan ve biberlerin kızartıldığı yağ ile iki bardak su etlerin piştiği tencereye konur. Et tekrar suyunu çekene kadar pişirilir. Etler kepçeyle ayrı kaba alınır. Soğanlar çıkarılıp atılır. Kalan salça da bir fincana süzülür. Bu işler bittikten sonra, ağaç dallarından yontularak hazırlanmış şişlere bir parça et, bir patlıcan, bir biber, tekrar bir et, bir patlıcan bir biber dizilir. Böylece hazırlanan çöp şişler bir tepsiye yerleştirilir. Üzerine bir fincana ayrılan salça, bir bardak su ile sulandırılıp dökülür. Sonra kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir.
Editör: TE Bilisim