Diyarbakır'da elektrik kesintileri iddialarına yanıt Diyarbakır'da elektrik kesintileri iddialarına yanıt

Diyarbakır'da geçen yıla göre birçok ürün vatandaşların önüne zamlı bir şekilde sunuluyor. Kentteki esnaflar döviz kurları, yakıt masrafları, kira artışları ve alım gücünün düşmesi dolayısıyla ürünlerine zam yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Bu zamlardan etkilenen ürünlerden biri de ayakkabılar oldu.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 100 ZAMLI 
Ayakkabı esnafları, ürün satışlarının birçok sebepten dolayı etkilendiğini, bunlar arasında dövize karşı Türk Lirası'nın ciddi bir düşüş kaybı yaşamasının etkisini hissettiklerini söyledi. Geçmiş yıla göre ayakkabılarını yüzde 100 zamlı sattıklarını belirten esnaf, bu yıl ortalama olarak 500 liraya sunduğu ürünü geçen yıl 250 liraya sattıklarını aktardı. Kira artışlarından ötürü de sıkıntı çektiklerini söyleyen esnaflar, bu durumun önüne geçilmesini talep etti.

GEÇEN YILA GÖRE SATIŞLAR DÜŞÜK 
Geçen yıl günde en az 35 çift ayakkabı sattıklarını söyleyen ayakkabı esnafları, bu yıl ise satışlarının düştüğünü söyledi. Son aylarda günde sadece 4 çift ayakkabı satarak kepenklerini kapattıklarını belirten esnaf, umutlarını Ramazan Bayramı öncesi yaşanacak alışverişlere ve bayramlık ürünlere bıraktıklarını belirtti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK