Diyarbakır'da şehir içi ulaşım sorunları her geçen gün artarken, özel halk otobüslerin ise aldıkları yeni bir karar tepkilere neden oldu. Daha önce Diyarbakır şehir içi ulaşımda kullanılan ücretsiz Diyar kartları kaldıran özel halk otobüsleri, şimdi de öğrencilerin kullandığı abonman kartları geçersiz kıldı.

BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden edindiğimiz bilgilere göre, halk otobüslerin aldığı kararın yasal olmadığı ve şoförlere cezai işlem uygulanmaya başlandığı belirtildi. Öte yandan vatandaşların ise ulaşımda yaşadığı sorunlar için 153 ihbar hattını aramaları istendi.

ÖĞRENCİLER FAYDALANIYORDU
Başta üniversite öğrencileri olmak üzere servis tutmakta zorlanan öğrenciler için önemli bir çalışma olan abonman kart sistemi 12 Ocak 2023 tarihinde başlamıştı. Öğrencilerin takdirle karşıladığı bu sistemin özel halk otobüslerinde kaldırılmış olması tepkilere yol açtı.

Diyarbakır’daki altgeçit sonunda temizlendi Diyarbakır’daki altgeçit sonunda temizlendi

245 LİRAYA 120 BİNİŞ 
Öğrencilerin her ay 245 liraya doldurdukları ve çok büyük desteklerle faydalandığı abonman kart sistemi ile 120 biniş hakkına sahiplerdi.

ÖĞRENCİLER OTOBÜSTEN İNDİRİLDİ
Mücadele gazetemizin WhatsApp ihbar hattına gelen bir mesajda ise, Diyarbakır'da üniversite okuyan bir öğrenci, "Bugün ile dün arkadaşlarım ve ben özel halk minibüsleri tarafından abonman kart kullandığımız için uyarıldık. Hatta dün arkadaşlarım minibüsten indirildi. Bugün de neden olduğunu sorduğumda, belediyenin resmi kararıdır denildi. Resmi gazete de dedi. Bugün belediyenin iletişim numarasını aradım ve bu konuda bilgilendirilmediklerini söylediler. Araştırdım, geçen yıl Aralık ayında da aynı davranışta bulunan minibüsler var." dedi

Muhabir: Devrim AKTÜRK