Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), birçok ilde açık artırmayla konut ve iş yerini satışa çıkardı. Başvuru tarihleri de belli oldu. Diyarbakır’ın da aralarında yer aldığı konutların başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ konut projeleri hangi illerde? TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 32 ilde 169 konut ve 28 ilde 192 iş yerini 13 – 14 Aralık 2023 tarihinde açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. 
Peki, projede hangi iller yer alıyor?

TOKİ KONUT PROJESİ HANGİ İLLERİ KAPSIYOR?
Diyarbakır’ın aralarında yer aldığı 32 ilde açık artırma usulüyle TOKİ konutları ve iş yerleri satışa çıktı. Peki, bu iller arasında kimler var? Açık artırma usulüyle yapılacak olan satışlar şu illerde gerçekleştirilecek, Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak. Ayrıca satışa konulan konutlarda yüzde 25’lik bir peşinat, 72 ay vadeyle sahip olabilecek.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti! Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nin başhekimi değişti!

İŞ YERİ PROJESİNDE DİYARBAKIR VAR MI?
TOKİ’nin konut projesinin yanı sıra birde iş yeri projesi var. Açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan iş yeri sayısı 192 olurken, 28 ilde de satışı yapılacak. Peki, bu iller hangileri? Bu iller arasında Diyarbakır’da var mı? İşte açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan iş yerlerinin olduğu iller; Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çorum, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon'da satışa sunulan iş yerleri ise yüzde 25 peşinat, 48 ay vadeyle alınabilecek.

BAŞVURULARI NE ZAMAN?
TOKİ, konut ve iş yeri açık artırma satışın da başvurular ne zaman başlayacağı merak edilen diğer bir husus olurken, iş yerleri için ise başvuru tarihi 14 Aralık Perşembe olarak belirlendi. Konutlar içinse başvurular, 13 Aralık Çarşamba günü olacak. Açık artırmaya internet üzerinden katılım içinse kayıtlar 12 Aralık Salı günü 10.30’a kadar alınacak.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler