Merkez Bağlar İlçesi'nde pasta ustası olan ve maya işleriyle uğraşan Kadir Güngör’ün (35) yanında çalışan işçisi Serdal Bayram (23) tarafından öldürülmesiyle ilgili dava ağır ceza mahkemesinde karara bağlandı.

Alacağını isteyen patronunu kurşun yağmuruna tutarak vahşice öldüren sanık ifadesinde, borçlu olduğu patronuna yanında taşıdığı silahın dolu olduğunu bilmediğini, korkutmak için ayaklarına doğru sıktığını, kaçtıktan sonra silahı hatırlamadığı bir yere attığını iddia etti. Ancak otopsi raporu sanığın savunmasını doğrulamadı. Güngör’ün ayaklarına doğru ateş edilmediği, bilakis ölüm bölgesinin hedef alınarak karaciğer ve iç organ parçalanması sonucu öldüğü bildirildi.

Urfa’da Güvenlik korucusu amcasının oğlunu vurdu! Urfa’da Güvenlik korucusu amcasının oğlunu vurdu!

ACIYIP İŞE ALDI, GÖZÜNÜ KIRMADAN ÖLDÜRDÜ
Sanığın ayrıca işlediği başka suçlardan dolayı sabıkalı olup iş bulmakta zorlandığı, pastacı Kadir Güngör’ün ise genç yaşına rağmen işsiz kalıp kötü alışkanlıklar edinmesin diye katili kendi işyerindi istihdam ettiği öğrenildi.

KÜFÜRLEŞMEK TAHRİK NEDENİ SAYILMAZ
Mahkeme sanığın olay yerine silahlı giderek patronuna karşı duyduğu kin ve beslediği nefret ile tartıştığını, kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü belirtmiş olsa da, karşılıklı küfürleşmenin kasten öldürme suçunda haksız tahrik indirimini oluşturmayacağını, bilakis haksız tahrikin ölenden değil, alacağını isteyen sanıktan kaynaklandığı için cezasında tahrik indirimi uygulanamayacağının altını çizdi.

Mahkeme, sanığın geçmişteki sosyal ilişkileri, suç işlemeye yatkın olumsuz kişiliği, pişmanlık duymadığı gibi yargılamayı farklı yönlere sevk etme çabası içine girdiğinden hakkında iyi hal indirimi düzenleyen 62. Maddenin de uygulamayacağı kanaatine varıp sanığı indirimsiz müebbet hapisle cezalandırıp, hükmen tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Kaynak: Sözcü