Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesinde bulunan Sanat Sokağında Halk Lokantası açtı. Halk Lokantası, Pazar günü hariç her gün 12.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Özellikle dar gelirli yurttaşların ve öğrencilerin hedef kitle olarak düşünüldüğü Halk Lokantası, 4 çeşit yemek 70 lira uygulamasıyla günde 1000 kişiye hizmet veriyor.

Diyarbakır’ın yerlileri kimlerdir? Diyarbakır’ın yerlileri kimlerdir?

GÜNDE 1000 KİŞİYE YEMEK 
Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi MED A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Bora, saat 12.00'de servise başladıklarını, akşam 18.00’a kadar hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Halk lokantasına halkın ciddi bir talebi olduğunu belirten Bora, günde 1000 kişilik yemek verdiklerini ve halkın memnun olduğunu ifade etti.

HALK LOKANTASI SAYISI ARTIRILACAK
En kısa süre içerisinde diğer şubelerini de açacaklarını aktaran Bora, şöyle konuştu: “Malum Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı biliyoruz. Nüfusun yüzde 90'ı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Belediyemiz de bir nebze olsun bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyor. Şehrin 3-4 noktasında daha Halk Lokantalarını açacağız. En kısa süre içerisinde diğer şubelerimizi de açacağız. Şu anda bin kişiye yemek veriyoruz. Üniversitelerin başlamasıyla bu sayıyı 2 bin kişiye çıkarmayı düşünüyoruz.”

Kaynak: Bülten