Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- 2002 yılında öğrenci alımına başlanan ve 2017 yılında ise son mezunlarını veren Ortaöğretim Acil Tıp Teknisyenliği bölümü mezunları atama bekliyor. 2002 yılında öğrenci alımına başlanan ve 2017 yılında ise son mezunlarını veren Ortaöğretim Acil Tıp Teknisyenliği bölümü mezunları, az sayıda olmalarına ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümü kadro sayılarının bilinenin aksine az olduğunu dile getirmelerine rağmen atamaların eksikliğinden şikayet ettiklerini belirttiler. Telegram isimli sosyal medya üzerinden bir araya gelen, kurulan grupta 946 üyenin yer aldığı, Türkiye’de ise 30 bin Acil Tıp Teknisyenliği bölümünden mezun olup atama beklendiğini aktaran Acil Tıp Teknisyenleri Grup Başkanı Diyarbakırlı Veysel Alp, “Hepimizin gurur duyduğu bu mesleğimizi, çalışmaya hazır olan bireyler olarak, özellikle ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde her koşul altında sahada icra etmek istiyoruz.” dedi.

 

“GURUR DUYDUĞUMUZ BU MESLEĞİMİZİ SAHADA İCRA ETMEK İSTİYORUZ”

Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğrencileri 2 yılı okulda teorik, 2 yılı ise hem okulda teorik, hem sahada uygulamalı olarak 4 yıllık eğitim sonunda mesleki yeterlilik sınavlarının sonucunda diploma sahibi olabiliyorlar. Özel sektörde dahi istihdam edilmediklerini söyleyen Acil Tıp Teknisyenleri Grup Başkanı Diyarbakırlı Veysel Alp, “Acil Tıp Teknisyenliği mezunları yeterli devlet istihdamın sağlanması durumunda acil servislerde ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları'nda yurdun dört bir yanında her koşulda görev yapmaya hazır konumda olduğumu belirtmek isterim. 14 ile 15 yaşlarımızda girdiğimiz okullarda mesleğimizin esaslarını, görev yetki ve sorumluluklarımızı, sağlık alanında yetki çerçevemizde ilgili tüm teorik bilgileri öğrendik. 16 ve 17 yaşlarımızda sahaya çıkarak birebir sahada çalıştık. Tüm okullarda uygulanan yaz tatilini bizler sahada pratik yaparak geliştirdik. 4 yıl boyunca vermiş olduğumuz emek karşısında Acil Tıp Teknisyenliği diplomasına sahip olabildik. Hepimizin gurur duyduğu bu mesleğimizi, çalışmaya hazır olan bireyler olarak, özellikle ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde her koşul altında sahada icra etmek istiyoruz.” dedi.

 

2017 yılında bir konuşmasında bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ortaöğretim Sağlık Meslek Lisesi mezun olan gençlerimizin süratle önünü açmamız lazım.” demişti.

Editör: TE Bilisim