MÜCADELE HABER- Dolandırıcılık suçlamasıyla Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Sıddık Meşe iddialara göre, 1 Aralık’ta gardiyanlarca işkenceye uğradı. Meşe’nin acil tıbbi bakıma erişmesine ve adli tıp görevlileri tarafından muayene edilmesine izin verilmedi. 9 Aralık’ta savcı, cezaevi doktorunun hazırladığı rapora dayanarak, şüpheli failler hakkında takipsizlik kararı verdi.

 

Uluslararası Af Örgütü, imzaya açtığı Acil Eylemde işkence iddialarına yer verdi. Meşe’nin avukatının suç duyurusunun ardından açılan soruşturmanın, işkence ve diğer türde kötü muamele iddialarına yönelik etkili hukuki ve tıbbi soruşturmalar için yol haritası çizen İstanbul Protokolü’ne uygun yürütülmediği belirtildi: “Mehmet Sıddık Meşe acilen yeterli tıbbi bakıma erişmeli, bağımsız adli tıp personeli tarafından muayene edilmeli, işkence ve diğer türde kötü muamele iddialarına karşı hızlı, bağımsız ve tarafsız bir soruşturma başlatılmalıdır.”

 

Acil Eylem kapsamında internet sitesinden imza toplayan Uluslararası Af Örgütü, kampanya sonunda imzalarla birlikte mektupları Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e gönderecek.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim