MÜCADELE HABER- Tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Diyarbakır İl başkanı Süleyman Serdar Budak, “Diyarbakır’ın ilçelerinde AK Partimiz adına yapılacak çalışmaları yapmak üzere ilçe başkanlarımızı, bu nedenle beklemeden belirlemiş bulunuyoruz. AK Parti; aktif, dinamik ve motivasyonu yüksek bir partidir. Yeni görev alan, görev değişikliği yapan kardeşlerimiz bu dinamizmin birer parçasıdır. Hangi seviyede olursa olsun bu çatı altında vazife üstlenen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

AK Parti’nin sahibi millet olduğuna dikkat çeken Budak,  “Bunun için teşkilatlarımızın milletimizle en güzel kucaklaşmayı sağlayacak isimlerden oluşması gerekiyor. Genel merkezimizle yoğun istişareler sonucu bu göreve namzet olan her biri diğerinden kıymetli arkadaşımız arasından bir arkadaşımız İlçe başkanı olarak belirlendi. AK Parti’de ilçe başkanı olmak demek, günün 24 saati milletin emrinde olmak demektir.Millete hizmet etmek yük değil, şereflerin en büyüğüdür. Bizim milletimiz kendisine yapılan hiçbir hizmeti unutmaz, bu hissiyatını hem gönlünde yaşatır, hem de önüne geldiğinde sandıktaki iradesiyle ortaya koyar. Yeni dinamik ekibimizle ilk seçimde Diyarbakır’da 1. Parti olacağız” dedi.

 

“AK Parti kadınların; siyasete ve sosyal hayata katılım noktasında birilerinin tahayyül dahi edemediği seviyeleri yakalamıştır” diyen Budak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamuda, eğitimde, bürokaside,  ticarette ve en önemlisi siyasette en büyük sıçramayı bizim dönemimizde gerçekleştirmiştir. Gerçek anlamda kadını hak ettiği yere çıkaran parti Ak Partidir. Bu vesileyle ilçe başkanlıklarımızı seçerken kadınlarımıza da yer verdik. Yapılan Kadın İlçe Başkanı ataması, Diyarbakır’da bir ilktir.

 

Şunun altını özellikle çizmek istiyorum: AK Parti’de en büyük paye bir medeniyet davasının mensubu olmak, bu şuura sahip çıkmaktır. İlçe başkanlarımızın bu şuurla, ilçelerinde çok önemli işlere imza atacağına, ortak akılla yeni başarı hikayeleri yazacağına gönülden inanıyorum. Büyük mesuliyetlerimiz var. Diyarbakır’a, ülkemize, medeniyetimize karşı sorumluluklarımız var.

 

Bu büyük mesuliyetleri, ancak her bir hemşehrimizle birlik olarak, beraber olarak, ortak akılla çalışarak ifa edebiliriz. Her gönlün kapısını çalmak, her kişinin derdiyle dertlenmek, her fırsatı vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için kullanmak boynumuzun borcudur. AK Partimizin, davamızın, Diyarbakır’ın, Türkiye’nin... Gece gündüz gösterdiği üstün gayret ve liderlikle Cumhurbaşkanımızın bizlerden beklediği budur.

 

Hedeflerimize ilerlerken her birinin desteğine, fikrine, gayretine bundan sonra da ihtiyacımız var. Teşkilatlarımız dünden öğrenecek, bugün birlikte çalışacak, yarını inşallah beraber inşa edecek. İlçe başkanlıklarımız, Allah’ın izniyle bu sürekliliğin odağı olacak. İlçelerimizdeki; ana kademe, gençlik ve kadın kolları yönetimleri, bu anlayışla tesis edilerek, en kısa süre içinde işe başlayacaklardır. Diyarbakır’da, inandığımız yolda; samimiyetle, emin adımlarla; yürümeye, koşmaya, çalışmaya, gayretle devam edeceğiz.” 

 

İLÇE BAŞKANLARI TAM LİSTESİ

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan istişareleri sonucunda Diyarbakır İlçe Başkanlığı şu şekilde oluştu:  “Bağlar: Ahmet Maruf Demir, Bismil: Veysel Yağmur, Çermik: Hayrettin Kızılarslan, Çınar: Ömer Murat Delil, Çüngüş: Zübeyir Arslanca, Dicle: Mehmet Ceylan, Eğil: Mehmet Zeki Uçar, Ergani: Fırat Dolu, Hani: Şevket Uçak, Hazro: Cemal Mehmetoğlu, Kayapınar: Uğur Delidere, Kocaköy: Şerafettin Yiğit, Kulp: Abdulselam Toprak, Lice: Abdulhalik Tuncay, Silvan: Mehnet Nedim Kılıçaslan, Sur: Murat Unat, Yenişehir: Nupelda Kaya (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim