Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, 2 yönetim kurulu üyesi ile 2 personelde korona virüs tespit edildiğini hatırlatarak,  “Yaşanan bu süreç içerisinde Borsamız çalışmaları sosyal mesafe kuralları uygulanarak devam etmiş ve olumsuz bir vaka yaşanmamıştır” dedi. Covıd-19 Virüs salgını nedeniyle yaşanan olağan üstü durum karşısında Diyarbakır Ticaret Borsası’nın gerek Sağlık Bakanlığı gerekse İl Valiliği Pandemi Kurulu tarafından alınan tüm tedbirleri uyguladığını belirten Yeşil, “Bu durum karşısında tüm borsa hizmet binamızda dezenfekte çalışmaları sıklaştırılmış, birim işleri aksamayacak şekilde, çalışan personel sayısı minimum asgari seviyeye indirilmiştir. Üye ve Vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerin aksamaması içinde hizmet binamızda idari kat dışında kalan katlarda dönüşümlü olarak 3 arkadaşımızı gelen vatandaşlarımıza yönelik Koronavürüs tedbirleri alınarak tescil işlemlerini sürdürmekteyiz” dedi.

 

Alınan bu tedbirlerin yanı sıra Borsa hizmet binasında aralıksız bir şekilde dezenfekte çalışmaları, personel ve misafirlere ateş ölçümü ve maske kullanımının sağlandığını belirten DTB Başkanı Engin Yeşil, “Yaşanan bu süreç içerisinde Borsamız çalışmaları sosyal mesafe kuralları uygulanarak devam etmiş ve olumsuz bir vaka yaşanmamıştır’’ dedi.

 

Normalleşme sürecinin ardından il dışından kente giriş çıkışının artmasıyla ülke genelinde vaka sayısının en az olduğu kentlerden biri olan Diyarbakır’da  bir anda vaka sayısında büyük artış yaşandığını anlatarak bunun nedeni ise kente giriş çıkışın çok fazla olmasından kaynaklandığını söyledi.

 

Diyarbakır Ticaret Borsasında üç yönetici ve bir personelin Covid-19 Testlerinin pozitif çıkmasını da değerlendiren DTB Başkanı Yeşil konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşımız  toplantıya gelmeden önce  kendini rahatsız his ediyor ve bunun üzerine özel bir hastaneye gidiyor. Özel hastanede kendisinin bir şeyinin olmadı söyleniyor. Bunun üzerine arkadaşımızda borsamızda Çarşamba günü mesafeli bir şekilde gerçekleştirilen yönetim toplantısına katılım sağlıyor. Hafta sonu da arkadaşımız durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılıyor. Hafta sonu kendisini telefonla aradığımda test sonucunun Pozitif çıktığını söyledi. Bunun üzerine başta kendim olmak üzere toplantıya katılan yönetim kurulu üyelerimiz ve tüm çalışanlarımıza gerekli tahlilleri yaptırdık. Yapılan tahliller sonucunda bu arkadaşımızın dışında idari katta görevli 1 Personel ve 2 Yönetim Kurulu Üyemizin de test sonuçlarının Pozitif olduğunu tespit ettik. Ben ve diğer tüm personelimizin sonuçlarıda Nefatif çıktı. Yaşanan bu durum karşısında tüm borsa hizmet binamızda dezenfekte çalışmaları sıklaştırılmış, birim işleri aksamayacak şekilde, çalışan personel sayısı minimum asgari seviyeye indirilmiştir. Üye ve Vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerin aksamaması içinde hizmet binamızda idari kat dışında kalan katlarda dönüşümlü olarak 3 arkadaşımızı gelen vatandaşlarımıza yönelik Koronavürüs tedbirleri alınarak tescil işlemlerini sürdürmekteyiz.

 

Ben özellikle Vatandaşlarımıza bir çağrıda da bulunmak istiyorum. Çok kısa süren bir toplantıda dört vakanın yaşanmasının bu hastalığın ne kadar bulaşıcı olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini de belirtmek istiyorum.”

Editör: TE Bilisim