MÜCADELE HABER- Diyarbakır Tabipler Odası, Diyarbakır Diş hekimleri Odası, Diyarbakır Eczacılar Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Amed Şubesi, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Türk Hemşireler Derneği, AMED KESK Şubeler Platformu, DİSK, Diyarbakır Veteriner Hekimleri Odası, Mezopotamya Psikologları İnsiyatifi ve AMED TMMOB İKK. salgın nedeniyle yaşamını yitiren SES Diyarbakır Şube eski yöneticilerinden Cuma Kurt için yapmak istediği anma etkinliğine izin verilmedi. 

 

İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde yapılmak istenen anma, “Kurum içi” denilerek izin verilmedi. Kaldırımın üzerinde anma etkinliğine izin verileceğinin belirtilmesi üzerine platform üyeleri duruma tepki göstererek, etkinliği düzenlemedi.

 

Açıklama yapılmamasına tepki gösteren SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, “Bugün bir anma programınız olacaktı ama  ‘kurum içi’ denilerek açıklamaya izin verilmedi. Bu ülkede sağlıkçıların önlenebilir tedbirler alınmadığı için yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Bugün itibariyle 403 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi. Her gün binlerce vaka var.  Cuma arkadaşımız 15 Nisan 2020’de yaşamını yitirdi” dedi.

 

Platform üyeleri daha sonra Sağlık Müdürlüğü’ne giderek yaşamını yitiren Cuma Kurt’un masasına karanfiller bıraktı. Sağlıkçılar daha sonra Kurt’un mezarını ziyaret etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim