Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER-  Amedsopr, Diyarbakırlı Burhan Eşer ile yapılan görüşme sonucunda kendisine takım kaptanlığının yanı sıra kulüpte birçok kademede birlikte çalışma teklifi götürdüğünü ancak Amedspor dışında hiçbir takımda oynamayacağını belirten Eşer'in Akhisarspor'da sözleşmesi olduğu gerekçesiyle teklifi kabul etmeyerek Hekimoğlu Trabzon FK ile sözleşme imzaladığını açıkladı.

 

Konuya ilişkin Amedspor yönetimi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“Genel kurulumuz sonrasında Burhan Eşer ile birkaç görüşme gerçekleştirdik ve kulüp olarak teklifte bulunduk. Teklifimizde, Burhan Eşer’e takımın kaptanlığına geçerek oynayabildiği kadar futbol oynaması, sonrasında ise kulübün her kademesinde birlikte çalışmayı önerdik.

 

Burhan Eşer, Akhisarspor ile devam eden bir sözleşmesinin olduğunu belirterek Akhisarspor ile olan hukukunu bitirmesi halinde gidebileceği tek takımın Amedspor olduğunu ve tüm tekliflere kapalı olacağını belirti.

 

Amedspor olarak diğer kulüplerin sağlayacağı tüm koşulların ötesinde olanakları sunacağımızı belirterek Akhisarspor ile olan sözleşmeden kaynaklı zorunlulukları da makul gördüğümüzü söyledik.

 

Ancak Akhisarspor ile olan sözleşmenin fesih veya ayrılması durumunda kulüp olarak son seçenek olmayı kabul etmeyeceğimizi, Amedspor dışında farklı bir takım tercihinde bulunması halinde kulüp ve camia olarak kasıtlı ve samimi bir davranış olarak görmeyeceğimizi belirtip Amedspor taraftarı ve kamuoyu ile paylaşacağımızı ilettik.

 

Burhan Eşer, kesinlikle Amedspor dışında hiçbir takıma gitmeyeceğini taahhüdünü yinelemiştir.

 

Tüm bu diyaloğa ve sözlere rağmen bugün aynı grupta bulunan rakip bir takımla sözleşme imzaladığını basından öğrendik.

 

Tüm bu gelişmeleri taraftarımız başta olmak üzere tüm spor kamuoyu ile paylaşarak gerçeklerin bilinmesini istedik.”

 

Hekimoğlu Trabzon FK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Süper Lig'de bir çok takımda forma giyen Burhan Eşer, Genel Sekreterimiz Hakan Sağlam'ın yer aldığı imza töreninde, kendisini 2 yıllığına kulübümüze bağlayan sözleşmeye imza attı."

Editör: TE Bilisim