MÜCADELE HABER-  Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün ertelenen kongresi önceki gün  yapıldı. İş insanı Vechettin Alsaç kulübün yeni başkanı seçildi. Salgın nedeniyle daha önce ertelenen Amedspor kongresi yapıldı. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler (Amedspor), 4’üncü Olağanüstü Kongresi’ni Şehmus Özer Spor Tesisleri’nde gerçekleştirdi.
Kongreye, kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve iş insanları ve salgın nedeniyle karantinada olan eski başkan Metin Kılavuz, Zoom üzerinden kongreye katıldı. Kongre, divan üyelerinin seçilmesinin ardından 4 yıl önce yaşamını yitiren kulüp kaptanı Şeymus Özer için yapılan saygı duruşuyla başladı.
Divana başkanlık yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın Amedspor’un barışçıl felsefesinin dalga dalga tüm Türkiye stadyumlarına yayılacağını söyledi.
Aydın’ın konuşmasının ardından denetim ve faaliyet raporları okundu.
 Tek liste ile gidilen seçimlerde iş insanı Vechettin Alsaç başkan seçildi.
Kulüpten yapılan açıklama, “Kulübümüzün bugün (önceki gün) saat 16.00'da gerçekleşen 4. Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonunda Vechettin Alsaç başkanlığında yeni bir yönetim kurulu göreve seçildi. Yeni yönetimimiz camiamıza hayırlı olsun.”


Tek liste halinde gerçekleşen kongrede yeni yönetim şu isimlerden oluştu:“Vechettin Alsaç, İhsan Avcı, Mehmet Dalkıran, Neval Şimşek Sadioğlu, Mehmet Akyıl, Edip Ünver, M. Şefik Özdil, Meltem Gönüllü, Sezai Ayas, Devrim Çakmakçı, Cahit Turan, Ramazan Karçığa, Hanifi Okumuş, Şahin Tazgel, Selahattin Yıldırım, Şeref Gökçe, M. Ali Aksoy, Hayal Dündar, İbrahim Sevgi, Abdulmelik Kılıç, Renas Yıldırım, Suat Yıldız ve Beddi Kaya.”

Seçim ardından kısa bir konuşma yapan Alsaç, Amedspor’un özgün duruşundan taviz vermeden ve eksen kayması yaşanmadan sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.
Salgın nedeniyle karantinada olan eski başkan Metin Kılavuz, Zoom üzerinden kongreye katıldı. Amedspor’un zor bir sezon geçirdiğini hatırlatan Kılavuz yeni başkana destek mesajı verdi.
Metin Kılavuz, yeni başkan Vechettin Alsaç ile yeni yönetimi tebrik ederek başarılar diledi. Kılavuz Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Amedspor 4. Olağanüstü kongresinde zorlu süreçte görev alan Çetin Alsaç başkanlığındaki yeni yönetimi tebrik ediyorum. Dayanışma duygularım ile istedikleri her zaman bir üye olarak yanlarında olacağım. Başarılar” dedi.  


Eski başkan herkesin takıma sahip çıkmasını istemişti 
Amedspor Başkanı iken  göreve geldiği 2019'dan bu yana yaptığı çalışmalar hakkında 13 Temmuz’da açıklamalarda bulunan Kılavuz, özetle şöyle konuşmuştu.
 “30 Haziran 2019’da tekrar görevle onurlandırıldığımızda, Amedspor süreç içerisinde yaşadığı baskılardan dolayı krizlerin pik noktasına gelmişti. 4.5 Milyon TL'lik borç ve yıllara sari birikmiş alacaklar vs. ile çok seri planlamalar yapılarak çalışmalara başlanmıştır.  Bu süreçte en önemli dayanağımız olacak yerel yönetimler halkın iradesi dışına çıkarılarak çalışmalarımız başından itibaren darbelenmiştir. Kulübümüzün temel sorunu olan ekonomik sorunsalı sonraki darbelenmeler ile ağır yara almış, çalışmalarımız ciddi şekilde sekteye uğratılmıştır.
Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Amedspor için âmâsız ve şartsız kongre sürecine sahip çıkmak tarihsel görev olacaktır. Amedspor sevdasının umut ağacını yeşertmek için her zamankinden daha fazla “BİZ” olabilmeliyiz. Sürecimizin terazisi vicdan olmalıdır. Yapılacak her iş ve söz kulübümüze fayda-zarar terazisinde tartılmalıdır.
Başta bizler olmak üzere herkes gelecek için sürece özeleştirisel yaklaşabilmelidir.
Sportif başarı önemlidir. Bundan daha önemlisi Amedspor’un bir takımdan ötesine geçebilmesidir. Amedspor bu toprakların tarihi ve kültürel değerlerine saygılı, milyonların gönlüne taht kurarak şampiyonluk kupasına hak kazanmıştır. Bunu yarınlara daha güçlü taşımak hepimizin görev ve sorumluluğundadır.

 

İşte Yönetim kuruluna seçilen üyeler.

 

 

Editör: TE Bilisim