MÜCADELE HABER- HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerine ithafen Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen “Anne Yüreği Kazanacak” temalı yarışmanın ödül töreni Diyarbakır’da bir otelde yapıldı. Resim, şiir ve deneme dallarında ödüllendirme yapılan yarışmada katılımcılara konuşan Vali Karaloğlu, çocukları için mücadele veren Diyarbakır’a böyle bir yarışmayla destek olmanın önemli olduğunu söyledi.

 

 

“ANNE YÜREĞİ MUTLAKA KAZANACAKTIR”

Şiirle, resimle, hikayeyle bu mücadelenin geleceğe aktarılabileceğini ifade eden Karaloğlu, evladından koparılmış bir annenin mücadelesinin en kutsal mücadele olduğunu belirtti.

 

“Sevgili anneler siz kazandınız mutlaka yavrularınıza da kavuşacaksınız. Siz zaten bizden daha kararlısınız, kendiniz söylüyorsunuz dağdan yavrum inse de bu mücadeleyi bırakmayacağız. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Artık bu mücadele bireysel annelerin çocuklarına kavuşma mücadelesi olmaktan çıkmıştır. Bu mücadele bölgede çocuklarını terör örgütünün elinden kurtarma mücadelesine dönüşmüştür. Anne yüreği mutlaka kazanacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.” Diye konuştu.

 

“18 YAŞINDAN KÜÇÜK 2 BİN 52 ÇOCUK ZORLA DAĞA KAÇIRILMIŞ“

Programa katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sadece 2013-2015 arasında iki yıl içerisinde 18 yaşından küçük 2 bin 52 çocuk zorla dağa kaçırılmış durumda. 35 yıla yakın sürece baktığımızda ise 20 bine yakın çocuktan bahsediyoruz. Dağa kaçırılan çocuklar arasında ilkokul yaşlarında olanlar var. Eli kalem tutması gerekenlerin ellerine silah tutuşturuluyorsa buna itiraz etmek lazım, buna isyan etmek lazım. Buna itiraz eden, isyan eden annelerin yanında bulunmayanlar, o sesi duymayanlar, mutlaka ama mutlaka samimiyetsiz olanlardır. Bu çocuklarımızın annelerine kavuşması için bütün toplum kesimlerine çok önemli sorumluluk düşüyor. Sözde demokrat, sözde hümanist, insan haklarını savunduğunu iddia edenler Diyarbakır anneleri söz konusu olunca bütün ezberlerini yuttular ve sustular. Onun için bu ikircikli yapılar susmaya devam edecekler ama biz annelerin yanında olmaya, annelerin yüreğini dillendirmeye devam edeceğiz. Dedi.

 

Ödül törenine Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra, Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu ve Diyarbakır Anneleri katıldı. (Haber Merkezi)

 

Tören, kazanan yarışmacılara ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim