Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Dicle Üniversitesi Koronavirüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, Dicle Üniversite Hastanelerinde vaka sayılarında düşüşlerin olduğunu ve son derece güvenilir olduğunu söylediği aşının da akşam ve hafta sonları da personelleriyle birlikte aşı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. 

 

Gazetemize açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi Koronavirüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, 65 yaş ve üstü de aşılamadan sonra tüm aşılamaların bitmesiyle iki veya üç hafta sonrasında kısıtlamaların yavaş yavaş sonlanabileceğini söyledi. 

 

Aşının gelmesiyle sağlık çalışanların çok mutlu olduğunu ve gözlerinde ışık gördüğünü söyleyen Tekin, aşının gelmiş olmasının kendilerine büyük bir umut verdiğini söyledi. Ayrıca tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini hatırlatan Teken, “Diyorum tedbirlerin bırakılmamasını yineliyorum. Çünkü aşının etkisini göstermesi için en azından iki aylık bir zamanımız var. Bu sebeple en azından bu iki ya da üç ay içerisinde de tedbirlere uyalım, tedbirleri elden bırakmadan bu virüsü atlatmaya çalışalım.” dedi. 

 

“AŞI SON DERECE GÜVENLİDİR”

Dicle Üniversitesi Korona Virüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin’in açıklamaları şöyle, “Vaka sayıları çok fazla azaldı. Vaka sayılarında düşüş var. Şu aşamada aşıyla birlikte düşüş olmasını bekliyoruz. Aşı yapmaya başladık. Akşamları ve hafta sonları da personellerimizle birlikte aşı çalışmalarına devam edeceğiz. Pazartesi ve Salı günü itibarıyla aşı çalışmasını sonlandıracağız gibi. Pandemi için tedavi şu anda uzak görünüyor. Aşının gelmesi çok büyük bir avantaj oldu. Şöyle ki sağlık çalışanları burada önemli bir faktördür. Aşı son derece güvenlidir. Ben dün sağlık çalışanlarında güzel bir gözlem gördüm, ışık gördüm. İnsanlar mutlu, savaştan çıkmış ve zafer kazanmış gibi mutluydular. 

 

“TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMADAN BU VİRÜSÜ ATLATMAYA ÇALIŞALIM”

Ancak aşıya güvenip de tedbirleri bir kenara bırakmamak lazım. Maske mesafe ve hijyen için halen üç veya dört ayımız bulunmaktadır. Bu yüzden aşı olduk diye tedbirleri elden bırakmamız vakaların artmasına yol açabilir. Aşılama çalışmaları bu biçimde devam ederse, 65 yaş ve üstü de aşılanırsa, tüm aşılamalar biterse şayet iki veya üç hafta sonrasında kısıtlamalar yavaş yavaş sonlanacak diye düşünüyorum. Bu aşıyı öncelikle risk gruplarının, ardından vatandaşlarımızın olmasını tavsiye ediyorum. Yani aşının gelmiş olması bizlere büyük bir umut verdi. Bu aşılamayla birlikte pandemiyi en azından yavaş yavaş atlatmış olacağız. Ayrıca yine diyorum tedbirlerin bırakılmamasını yineliyorum. Çünkü aşının etkisini göstermesi için en azından iki aylık bir zamanımız var. Bu sebeple en azından bu iki ya da üç ay içerisinde de tedbirlere uyalım, tedbirleri elden bırakmadan bu virüsü atlatmaya çalışalım.”

Editör: TE Bilisim