Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle AVM, kuaför, berber, restoran ve cafeler başta olmak üzere toplu olarak bulunulan mekanlar geçici olarak kapatılmıştı. Vatandaşların cevabını merak ettiği soruların başında ise restoran (restaurant) ve cafeler ne zaman açılacak?

 

RESTORAN VE CAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan cafe ve restoran (restaurant)’ların ne zaman açılacağı resmi olarak açıklanmazken AVM’ler ile beraber cafe ve restoranlarında açılması bekleniyor. Yatırımcılar Derneği Başkanının yaptığı açıklamaya göre ise, AVM’lerin 11 Mayıs’ta kademeli, Haziran başında tam kapasite olarak açılması öngörülüyor.

HANGİ MEKANLAR KAPATILMIŞTI?

Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen Koronavirüs Tedbirleri genelgesi kapsamında; 15-18 Mart tarihleri arasında ülke genelinde 149.382 iş yeri geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdi. Koronavirüs tedbirlerine uymayan iş yeri işletmecileri hakkında TCK’nın ilgili maddelerine göre Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: TE Bilisim