MÜCADELE HABER- Son iki yılda 80 bin metre kareden fazla yeşil alan çalışması yaparak kendi imkanlarıyla ilçeye yeni park ve dinlenme alanları kazandıran Bağlar Belediyesi, bölgeye ait çınar, meşe, sığla, kandil ve lale ağaçlarını monte ettiği bu eserlere bölgede yetişen ve hem Türkiye’ye hem dünyaya mal olan ilim, sanat ve bilim insanlarının isimlerini verdi.

 

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla yeni yapılan parklara Kudüs’ü fetheden İslam komutanı ve devlet adamı Selahaddin Eyyubi, İslam alimi ve bilim insanı Ahmed-i Hani ve "Şark Bülbülü" ünvanı verilen Celal Güzelses gibi değerlerin isimleri verildi.

 

Bölgede yetişen ilim ve irfan ehlinin yeni nesiller tarafından bilinmesini istediklerini belirten Beyoğlu, şehrin her tarafına bölgenin tarihi ve kültürü ile ilgisi olmayan ucubeler dikerek şehrin estetiğini bozmak yerine hakiki değerlerin isimlerini yaşatmayı uygun bulduklarını söyledi.

 

Beyoğlu "Selahaddin Eyyubi, Celal Güzelses, Ahmed-i Hani ve diğer değerlerimiz. Bunların hepsinin ilim, bilim, sanat ve gönül dünyamızda müstesna yerleri var. Bu milletin hakiki özü ve değerleri bunlardır. Halkımızla hiçbir ilgisi olmayan ve bölgemizi yansıtmayan ucubeler dikmek yerine eserlerimize kendi değerlerimizin isimlerini verdik. Halkımız bu kararlardan çok memnun. Yüzlerce teşekkür mesajı alıyoruz. Bundan sonra hayata geçireceğimiz eser ve projelere de yine bölgemizde yetişip ülkemize ve dünyaya mal olan değerlerimizin isimlerini vereceğiz." dedi.

 

"Binalarımızı Ahmed-i Hani, Molla Ahmed-i Cezirî ve diğer değerlerimizin portre ve sözleriyle donattık"

Bağlar Belediyesi, belediye binalarının içini de bölgede yetişen ilim, sanat ve bilim insanlarının portre, hayat hikayeleri ve anlamlı sözleriyle donattı.

 

Medeniyetlerin beşiği olan bir bölge olduklarını anlatan Beyoğlu "Bölgemizde yetişen ve maalesef zamanla unutturulan değerlerimiz var. Birer derya olan bu isimlerin çoğu yeni nesiller tarafından bilinmiyor. Binalarımızı Ahmed-i Hani, Molla Ahmed-i Cezirî ve diğer değerlerimizin portre ve sözleriyle donattık. Kendi tarihini ve kültürünü unutan toplumlar yozlaşır. Bizim gayemiz bunun önüne geçmektir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim