Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Koronavirüsü salgını nedeniyle 2020 yılının mart ayından itibaren tüm spor ligleri gibi Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçları da askıya alındı. Bir süre sonra profesyonel ligler başladı ancak amatör liglerin başlama takvimi ise sürekli ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Ligleri Uygulama Esasları’nın yayınlanması, liglerin başlamasına yönelik beklentiyi arttırsa da ve geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Amatör futbolcularla ilgili süreci başlattık. Onlarla ilgili kitapçık bastırıyoruz. Bu bahar döneminde o ligler oynanmaya başlayacak" açıklamasını yapsa da Amatör Lig’deki futbolcular ve teknik heyetin kafası bir hayli karışık. Takvimin sürekli ertelendiğini ve bu yüzden tarih belirsizliğinin sürdüğünü dile getiren futbolcular ve teknik heyet, yetkililerden liglerin başlaması konusunda kesin bir tarih istediler.

 

Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Diyarbakırspor’un Başkanı Siyabend Aydın, konuya ilişkin resmi twitter hesabından açıklama yaptı.  Diyarbakırspor taraftarlarına seslendi. Liglerin başlayacağına dair inançlarının tam olduğunu belirten Aydın, resmi açıklamayı beklemek durumunda kaldıklarını ifade etti. 

 

“MAÇLARIN OYNANMASIYLA EVLERİNE EKMEK GÖTÜRECEK”

Maçların tekrar başlamasını istediklerini ve bununla alakalı görüşmeler yapmakta olduklarına dikkat çeken Aydın, “Bu liglerde mücadele eden her futbolcu, teknik ekip, malzeme personeli maçların oynanmasıyla evlerine ekmek götürecek, hayatlarına devam edebilecektir. Sizlerin gözünde Diyarbakırspor’un öneminin, bir an önce takımınızı desteklemek ve şampiyon görmek için benim gibi heyecanla beklediğinizi biliyorum. Umarım en kısa zamanda maçlar oynanacak ve bizler bir araya geleceğiz. Güzel günlerde görüşmek üzere” dedi.

 

DAYAN, TFF’YE ÇAĞRI YAPMIŞTI  

Öte yandan geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl tatil edilen Bölgesel Amatör Lig’in başlaması için TFF’ye çağrıda bulunmuştu.  Profesyonel liglerin başladığını; ancak amatör liglerin ne zaman başlanacağının belirsiz olduğunu dile getiren Dayan, süreçten olumsuz etkilenen amatör ligdeki futbolcular ve teknik heyetin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını ve evlerine ekmek götüremediğini ifade etmişti.  

 

 Amatör lig müsabakalarındaki tarih belirsizliğinin kafa karışıklığına yol açtığını savunan Dayan, futbolcu ve teknik heyetin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtmişti.  Profesyonel liglerin başladığını anımsatan Dayan, bu süreçten olumsuz etkilenen amatör ligdeki futbolcular ve teknik heyetin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını söylemişti. Koronavirüs salgını nedeniyle çok zor günlerden geçtiklerini belirten Dayan, Spor Bakanlığı ve özellikle de kentteki yerel yönetimlerin amatör lig takımlarına destek vermelerini talep etmişti.Amatör Lig’lerin bir an önce başlatması için yetkililere çağrıda bulunan Dayan, “Yerelde Diyarbakır olmak üzere tüm Türkiye'deki tesislerimizi pandemi koşullarına göre dizayn edilmeli ve biz fiziki dizayn olarak, tesis olarak hazır olmalıyız. Sporcu ve insan sağlığı her şeyin üstündedir. Şu anda örneğin spor müsabakaları başlasa, pandemi olsa, bizim soyunma odalarımız çok ufak.18 ya da 19 kişi ile birlikte kulübün hocası ve yöneticisi içeri girdiğinde siz nasıl sosyal mesafeyi korumuş olacaksınız? O tesislerimiz gözden geçirmemiz lazım” demişti.  

Editör: TE Bilisim